Rødbedesalat med grønne bønner

Rødbedesalat med grønne bønner

Her er et close-up på min aftensmad i dag. Jeg fik en god rødbedesalat, og så skulle jeg egentlig have et par frikadeller til, men nu havde jeg nogle æg med sidste holdbarhedsdato netop til i dag, og så kogte jeg dem i stedet og spiste sammen med – det fungerede fint.

Rødbedesalat med grønne bønner

2 personer

4 små rødbeder
250 g grønne bønner
10 små syltede agurker
3 spsk sherryeddike
0,25 dl olivenolie
1 tsk salt
1 tsk dijonsennep
1 fed presset hvidløg

Kog rødbederne, til de er møre men stadig lidt faste. Put dem i koldt vand og gnub skrællen af dem, inden du skærer dem i mindre stængler. Kog de grønne i tre til fem minutter og hæld dem i koldt vand. Bland dem med rødbedestænglerne. Hak de små agurker og bland i salaten. Mix en dressing af resten af ingredienserne og vend det i salaten.

Note: Denne rødbedesalat er en fin salatvariant, som er dejlig saftig og sprød og samtidig både har lidt bid, syrlig og sødme på grund af dressingen. Lidt feta i salaten vil heller ikke være så ringe endda.6 thoughts on “Rødbedesalat med grønne bønner”

 • NYBH – jeg er i hvert fald glad for feta – især sammen med grønne bønner – men jeg forsøgte at styre mig, så jeg også prøvede noget andet denne gang. Salaten ville dog som sagt ikke tage skade af lidt feta 😉

 • FETA og rødbeder er i hvert fald altid et hit.

  Rødbeder er i det hele taget dejligt, ovnbage eller hjemmesyltede, det er lækkert.

  Jeg kan virkelig anbefale den FETA lignende ost der hedder Domyati, som er lidt federe og blød i det, den er utrolig god sammen med sådan en gang rødbeder.

  Lækkert ser det ud.

 • Søren – jeg er også ret glad for rødbeder, men desværre har gemalen ikke samme indstilling, så jeg forsøger at snige dem ind forskellige steder i madlavningen – og især når jeg er alene hjemme 😉

  Jeg tror, jeg har prøvet den på et tidspunkt, og husker jeg rigtigt, var jeg også ret begejstret for den. Er vældig glad for de bløde, cremede fetaoste 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *