Cremet sellerisuppe

sellerisuppe, suppe, vegetarsuppe, knoldselleri, kartofler, bouillon, hvidløg, flødeNu har jeg aldrig været særlig stor fan af suppe, men de sidste par år har jeg for alvor fået øjnene op for grøntsagssupper og hvor lækre, de kan være – især hvis der er lidt bid i (både mht. krydderier og konsistens). Da jeg kiggede i grøntsagslageret den anden dag, opdagede jeg, at der var et par ting, der skulle bruge snarest muligt, og en af dem var et halvt knoldselleri. Det måtte være ideelt at lave en cremet sellerisuppe af, tænkte jeg, og snart snurrede gryden på komfuret…

Cremet sellerisuppe
2 personer

½ lille knoldselleri
3 kartofler
lidt smør
3 dl hjemmelavet grøntsagsbouillon
1 dl vand
1 håndfuld persillestængler
3 fed pillede hvidløg
½-1 dl fløde
½ tsk timian
salt og peber

Knoldselleri og kartofler skrælles og skæres i tern. Smelt smør i en gryde og steg grøntsagsternene i det i fem minutter. Hæld bouillonen og persillestænglerne i og lad det koge under låg i en halv time. Pil persillestænglerne op igen, hæld evt. lidt vand i, hvis gryden er ved at tørre ud, og hæld hvidløg og madfløde i gryden. Lad det simre i fem minutter og tag gryden af komfuret. Tilføj timian og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber. Drys evt. lidt timian over din sellerisuppe ved servering.

Note: Ah, det var skønt med sådan en cremet sellerisuppe, som stadig har godt med smag. Det var i det hele taget en god Stopspildafmad-suppe, for persillestænglerne blev til overs, da jeg lavede sambusa, men nu fik jeg udnyttet dem her, og da jeg brugte bouillonen, fik jeg endelig frigjort en af vores plastikbøtter. Jeg har på det sidste undret mig over, hvor de mon var blevet af, men det fandt jeg da ud af, da jeg åbnede fryseren… *rødme*

21 thoughts on “Cremet sellerisuppe

  1. Yay… Jeg har lige ved og næsten alle ingr. Så står den på suppe imorgen til frokost :-))
    Jeg er altså også blevet rigtig stor fan af fyldige cremet supper.

  2. Ser bare dæææjligt ud, Piske.

    Elsker grøntsagssupper. Og en herlig måde, at få brugt de sidste – måske lidt kedelige – rester på. Hvis jeg altså ikke bare smider dem i juiceren 😉

    Kender alt til ” hvor er alle vores små plastbøtter? ” Nå ja…. – fryseren er jo fyldt med dem. I perioder. Der gemmer sig tit små herlige rester som jeg så også er god til at få brugt. På kryds og tværs.

    Mange hilsner
    DLK

  3. Vibeke – ah, perfekt! Ja, det er altså noget helt andet end det tynde pjask, jeg tidligere har forbundet suppe med. Men gode, fyldige grøntsagssupper – uhm!

  4. Det lyseblå køkken – taaark 😀

    Hehe, åh det er godt at høre, at jeg har en 'lidelsesfælle'. Jeg må indrømme, at jeg blev lidt pinligt berørt, da jeg kiggede i frostskuffen og kom i tanke om, at der var gået en del bøtter på den fond og bouillon, jeg har kogt den seneste tid 😉

  5. Åh, den må jeg prøve, jeg er jo helt pjattet med knoldselleri – og jeg har noget liggende 🙂
    Kæresten klager stadig lidt over at han ikke kan holde mæthedsfølelsen længe nok, når vi har fået suppe – men måske det mere er en fiks ide han har fået?

    Mange hilsner
    Birthe
    – som alt for godt kender det med plastikbøtterne 😉

  6. NYBH – jamen så er det perfekt! Tja – jeg synes i hvert fald, at de fyldige grøntsagssupper mætter langt mere end de mere vandige, men ind imellem serverer jeg også en madmuffin eller noget brød til, og det hjælper selvfølgelig.

    Pyha, godt jeg ikke er den eneste 😀

  7. Lige præcis sådan er det. ikke tynd ligegyldigt afkog af et gammelt skrog, men konsistens fylde og mæthed – det er guf. Jeg er så meget til jordskokkesuppe for tiden.
    I øvrigt ser din suppe vildt lækker ud – lidt grødagtig, men så spilder man jo også mindre ned af hagen 😉

  8. Er den kogt på karklud? ;-D

    Og selleri er altså ikke for normale mennesker!

    Plastbøtterne? Nååh – jamen de står nede i kasserne med kageudstyr.. 😀

  9. Hej Piske
    Så fik jeg suppe til frokost 🙂
    Nam nam den var god. Jeg erstatede persillen med en brokkolistængel og fløden blev reduceret til et par “dryp” Hvor smagte den godt og jeg er bare mæt. Ikke sidste gang jeg skal lave den slags nemme og skønne supper.

  10. Jo… Det var bare lidt kærligt drilleri 🙂
    Den har da en lidt spøjs farve, ikk'?

    Godt – så har vi det til fælles 😉
    (Men jeg spiser stadig ikke selleri!)

  11. Suppe kan være utrolig lækkert – det er dog heller ikke noget, jeg har gjort det ret meget i. Din suppe her lyder som noget, mine bedsteforældre spiste, og det er dejligt, hvis vi kan genfinde glæden ved de gamle danske madtraditioner!

  12. Godte – bare pas på – jeg holder øje med dig 😉

    Jeg kan være med på anti-selleribølgen, hvis det omfatter blegselleri – det kan jeg nemlig slet ikke snuppe!

  13. Madame – hehe, det er lidt pudsigt, for jeg forbinder mine bedsteforældres generation med tynd hønsekødssuppe, og da jeg fik riiigeligt af det som barn, så har jeg i mange år haft en vis aversion mod suppe 😉

  14. Dejligt. Jeg kan godt lide, når nogen kigger lidt 😉

    Hahaha.. vi kan aftale, at jeg så snupper lidt blegselleri. Det kan jeg nemlig godt finde på at komme i f.eks. lasagne.

  15. Pingback: Sellerisuppe med bacon og champignons | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *