Græsk suppe med kylling og feta
Jeg får prøvet lidt forskelligt i forbindelse med suppe-benspændet, blandt andet en græsk suppe med kylling og feta. Det er en mild men forholdsvis fyldig kyllingesuppe, som egner sig fortrinligt til efterårsvejret.
Jeg fik inspirationen fra A Spicy Perspective, men jeg var ikke helt tilfreds med opskriften, så jeg lavede en hel del ændringer.
Græsk suppe med kylling og feta
2 personer
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
olie til stegning
et kyllingelår inkl. overlår
1 tsk fintrevet citronskal
½ tsk røde peberkorn
½ l kyllingebouillon
1 dl bulgur eller couscous
ca. 75 g feta
1 spsk finthakket purløg
salt og peber
Hæld olie i en gryde og svits olie og hvidløg ved mediumvarme, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt kyllingekødet og brun det på alle sider, inden du tilsætter bouillon, citronskal og røde peberkorn. Læg låg på gryden og skru lidt ned for varmen, inden du lader det simre i en halv time. Tilsæt så bulgur og lad det sikre i yderligere 12-15 minutter. Tag kyllingekødet op og pil kødet fra benene med to gafler. Hæld kødet tilbage i gryden og rør feta og purløg i. Smag til med salt og peber.
Græsk suppe serveres som den er, men du kan selvfølgelig lave en ekstra kæk udgave, hvor du drysser lidt hakkede oliven på.
Note: Græsk suppe med kylling og feta er en fin mild suppe, som har noget mere fylde end den klassiske hønsekødssuppe.
Åh ja, med gråvejr kommer suppe 💓.
Heldigvis!
<3