September: Supper

græskar- og gulerodssuppe, græskarsuppe, suppe, vegetar, hokkaido græskar, gulerødder, løg, chili, hvidløg, grøntsagsbouillon, kokosmel, ingefær, pestosnegle, madboller, boller, pesto, hvedemel, rugmel, gær, peanuts, basilikum, olivenolie, ost, hvidløg, citroner

September måneds benspænd bliver et af de oftest ønskede temaer fra læserne – nemlig supper. Hver gang jeg har spurgt bloggens læsere om ideer til benspænd, er supper blevet nævnt. Og selvom det er et godt tema, så har jeg hver gang vægret mig, for det er nemlig en af de meget få ting, min ellers meget madtolerante gemal ikke bryder sig om. Jeg forstår ham sådan set godt – jeg har også haft en lang periode, hvor jeg ikke brød mig om supper, og det skyldtes helt sikkert de tynde hønsekødssupper med fabriks-melboller og ’kødboller, som jeg fik som barn. Det var først, da jeg omkring 20-års alderen smagte en simpel men velkrydret tomatsuppe, at jeg atter fik øjnene op for denne type mad.

Men har jeg så ikke lavet supper de sidste mange år? Selvfølgelig har jeg det. Nogle gange har det været, når gemalen ikke har været hjemme, men ofte har jeg ’blot’ søgt at lave gode, fyldige supper med masser af smag. Både gemalen og jeg sætter nemlig pris på en suppe, hvor der er noget at tygge på – om det så er pasta, grøntsags- eller kødstykker eller bare lidt knas på toppen.

Netop det at jeg har lavet en del supper gennem årene gør også månedens benspænd til en udfordring, for hvilke supper ’mangler’ jeg så at lave? Jeg har lavet mange efterårs- og vintersupper baseret på svampe, græskar og rodfrugter, og jeg har også lavet en hel del asiatiske supper. Men der må være nogle gode supper, jeg har overset, så nu er jeg ved at bladre alle opskriftsbøgerne igennem for at finde supper, jeg ikke har prøvet før.

Et udvalg af de supper, jeg har lavet gennem tiden:
Thai-inspireret kyllingesuppe
Ramen med oksekød og svampe
Pak choy med kylling
Skaldyrsgumbo
Majssuppe med chili og rejer
Soljanka – fyldig russisk suppe
Borscht – russisk rødbedesuppe
Græskar- og gulerodssuppe med kokos
Svampesuppe
Karrysuppe med ananas, kokosmælk og rejer
Gulerodssuppe med karry og kokosmælk
Grøn aspargessuppe
Jordbærsuppe
Abrikossuppe og ferskensuppe16 thoughts on “September: Supper”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *