Jeg kan faktisk stadig fortælle om søndagens retter, for aftensmaden var også noget spændende – nemlig madmuffins og svampesuppe. Det passede fint med en let ret, som oven i købet kunne laves i forvejen, så det ikke tog for megen tid fra gæsterne.

Svampesuppen er inspireret fra Nettokogebogen ‘Dejlige danske efterårsretter’, mens madmuffins er fra en reklamesag, jeg fandt i et supermarked på et tidspunkt.

Svampesuppe
4-6 personersvampesuppe, suppe, champignons, svampe, smør, hønsebouillon, bouillon, hvedemel, fløde

500 g champignons
2 tsk smør
2 grøntsagsbouillonterninger
1,2 l vand
4 spsk hvedemel
salt og godt med peber
2 dl fløde

Svampene skæres i skiver og ristes i smør i en pande. Når de væsker godt og er bløde, tilsætter du vand og bouillon og lader suppen koge i ti minutter. Jævn suppen med hvedemel, der er rystet godt sammen med lidt koldt vand, og smag suppen til med salt og godt med peber. Tag gryden af varmen og pisk fløden i.

Note: Jeg var rimelig gavmild med peberet, og det passede godt til retten, hvor suppen fik lidt mere bid og kraft. Jeg er ikke så god til tyndtflydende supper, og hvis du har det som mig, så er denne suppe måske noget for dig, for der er mange svampe i forhold til væske.

Madmuffins
12 stk.
madmuffins, muffins, madbrød, brød, boller, hvedemel, bagepulver, rørsukker, smør, mælk, soltørrede tomater, fetaost, basilikum, ost
8 dl hvedemel
1 spsk bagepulver
2 tsk rørsukker
½ tsk salt
100 g blødt smør
4 dl mælk
1 dl hakkede, soltørrede tomater
100 g fetaost, smuldret
½ dl hakket, frisk basilikum
2 dl revet ost

Bland mel, bagepulver, sukker, salt og smør sammen , tilsæt mælken og rør godt, inden du tilsætter soltørrede tomater, fetaost og basilikum. Ælt dejen godt igennem og fordel den i muffinsforme. Drys med revet ost og bag dem ved 250 grader i 10-12 minutter.

Note: Dejlig smagfulde og spændende. Jeg har ikke eksperimenteret så meget med madbrød de senere år, men denne oplevelse motiverer virkelig til at putte gode sager i brød og boller, for det smagte rigtig godt og nuanceret.