Aspargesforret med æggestand

Aspargesforret med æggestand

Jeg legede med asparges og æggestand den anden dag, da jeg ville lave en aspargesforret. Det var dog lige ved at gå galt, da jeg havde hældt æggemassen i et keramikfad og ikke en aluform, som man ellers plejer at anbefale. Ikke at man sagtens kan lave æggestand i et keramikfad – så tager det bare noget længere tid, og det var min tålmodighed ikke til, for jeg skulle servere min aspargesforret samme aften, så æggemassen blev fluks hældt over en aluform, da jeg opdagede fejlen.

Æggestand

3 personer

3 æg
1 dl fløde (eller evt. letmælk)
salt og peber
lidt olie

Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Klip et stykke bagepapir til og læg det i en lille firkantet aluform. Pensl den derefter med olie. Hæld æggemassen gennem en fintmasket si og derefter over i aluformen. Dæk formen med stanniol og prik en række huller i stanniolen med en gaffel. Sæt aluformen i et ildfast fad med høje kanter og hæld vand i fadet, så vandkanten går til ca. midt på aluformen. Bag æggestanden i ovnen ved 175 grader i ca. ½ time. Stil derefter æggestanden i køleskabet i mindst en time og gerne længere. Den kan sagtens bages dagen før, at du skal bruge den.

Derudover:
150 g grønne asparges
1 dl fløde
1 tsk fintrevet skal fra en øko-citron
citronsaft
1 tsk hvedemel
lidt salt

Knæk foden af de grønne asparges og skær de grønne stængler over på midten. Læg dem i letsaltet kogende vand og giv dem et par minutter, indtil de er møre.

Hæld fløde, citronskal og hvedemel i en lille kasserolle og varm det langsomt op, mens du forsigtigt pisker hvedemelet ud i fløden. Når fløden tykner, smager du citroncremen til med citronsaft, salt og peber.

Anretning af aspargesforret:

Fordel halvdelen af de kogte asparges på tre tallerkner. Skær æggestanden i mundrette stykker og fordel den ud over aspargesene. Fordel resten af de grønne asparges ud over æggestanden og hæld derefter lidt citroncreme ud over hver aspargesforret.

Note: Dette er en dejlig enkel aspargesforret, hvor de grønne asparges er i godt selskab med en mild og fed æggestand og en liflig citroncreme. En god sammensætning, da de to andre elementer ikke overdøver de milde asparges, men tværtimod supplerer den lækre grønne grøntsag.



1 thought on “Aspargesforret med æggestand”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *