Rabarbermojitos og stegt kylling med sennep

Jeg har rigtig haft travlt i køkkenet i dag, så der er nok at blogge om de næste dage! Her til aften nød vi en lækker stegt kylling med sennep – sådan en god basse, der har nydt livet, inden den blev slagtet – og vi fik nye kartofler til samt rabarbermojitos! Inspirationen til drinken samt kyllingen fik jeg i seneste nummer af Gastro – dog tilpasset hvad jeg ellers havde på lager, så drinken blev spædet op med den skønne rabarbersaft, da jeg lavede en ny portion i dag, og kyllingen fik mindre olie men til gengæld også noget frisk estragon. Vores krydderurtebed har virkelig travlt for tiden, så det er bare om at få brugt noget!

Til aftensmaden serverede jeg også den rabarberpickles, jeg lavede for nylig, og den viste sig ikke bare at være god – den passede også perfekt til kylling! Mmmm….

Rabarbermojitos
2 drinksrabarbermojito, rabarberdrink, drink, rabarber, rørsukker, mynte, hvid rom, rabarbersaft, danskvand

2 rabarberstængler
100 g rørsukker
½ dl vand
2 myntekviste
50 ml hvid rom
4 spsk rabarbersaft
knust is
danskvand

Hak rabarber fint og hak også myntekvistene et par gange, inden du putter dem i en skål. Kog en lage af rørsukker og vand og hæld det over rabarberne. Lad dem trække køligt i mindst otte timer. Knus derefter blandingen i en morter, hæld det over på glas sammen med knust is, rom og rabarbersaft. Smag til med danskvand.

Note: Fin og delikat drink, men jeg savnede lidt mere spark i mynten. Jeg havde også brugt en anden denne gang, da vi fandt en anden myntetype i supermarkedet den anden dag – en som havde væsentlig blødere blade end den, vi har på terrassen. Men der var desværre ikke så megen smag i den nye mynte, så den behøver vi ikke at dyrke videre på.

Stegt kylling med sennep, hyldeblomst og estragon

1 god kyllingstegt kylling, kylling, dijonsennep, æblecidereddike, hyldeblomstsaft, rapsolie, estragon
2  tsk dijonsennep
½ dl æblecidereddike
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
½ dl rapsolie
1 tsk salt
½ håndfuld frisk estragon

Hak ekstragonen og bland resten af ingredienserne til marinaden. Prik hul i kyllingeskindet flere steder, inden du gnider kyllingen ind i marinaden og dæk den godt til, inden den sættes i køleskabet i et par timer. Steg den ved 200 grader i ca. en time og sørg for at hælde noget af marinaden over kyllingen ca. en gang pr. kvarter.

Note: Stegt kylling med sennep er en virkelig lækker måde at få kylling på. Der var fine toner af sennep og hyldeblomst, og især det sidste overraskede mig lidt, for jeg havde egentlig ikke forventet at kunne smage det.

Kartoffelsalat med rabarbersaft og cashewnødder
2 personerkartoffelsalat, kartofler, salat, citronolivenolie, rabarbersaft, cashewnødder, nødder

400 g nye kartofler, kogte og lune
1 håndfuld blandet salat
lidt citronolivenolie
lidt rabarbersaft
½ håndfuld cashewnødder, hakkede

Bland alle ingredienser.19 thoughts on “Rabarbermojitos og stegt kylling med sennep”

 • Hej
  Vil lige sige at jeg længe har læst med hos dig….bloggen er vel nok blevet “lækker”.
  Snupper lige opskriften på kartoffelsalaten uhm, den skal prøves af.
  Hilsen Gitte S

 • Ih hvor ser den drink bare fin ud. Den må jeg prøve engang. Har slet ikke tænkt på at blande rabarber med drinks, men det er jo en fantistisk ide. Kh Nadia

 • Har endnu ikke spist morgenmad … mundvandet løber! Og jeg kunne såmænd godt lige drikke en rabarbermojitos.
  Jeg har lavet din rabarbersaft – så nu skal jeg bare lige vælge hvilken af dine drinks jeg skal lave på fredag. Tror nu, at det bliver Barbie-versionen.

  Super idé med rabarbersaft i kartoffelsalaten og hyldeblomst til kyllingen…. Masser af nyt at gå igang!! Og nu må den hyld da snart springe ud!

 • Hvor lyder det dog sommerligt og dejligt, Piskeris! Dine opskrifter bliver straks printet ud, så de kan blive lavet her en af de nærmeste dage. Jeg må hen på den nærmeste gård og købe kartofler m.m. 🙂

 • Jeg har kopieret dine rabarberpickles. Og nu venter vi blot på at de bliver spiselige om snart. Mine er dog uden chili, da jeg var løbet tør. Og det fatter jeg egentligt slet ikke at man/jeg kan uden at opdage det.
  Og bloggen er blevet så fin og det passer godt til indholdet…

 • Åh, hvor ser det fantastisk ud! Den kyllingeopskrift må jeg lige kopiere og få lavet her i nærmeste fremtid – MUMS!

  Vores mynte er ved at løbe ud af krukkerne, den vokser helt vildt 😀 Kæresten har spurgt efter mojitos, så jeg må vist igang……

  Mange hilsner
  Birthe

 • Foodfanatic – tusind tak! Jeg synes, det er ret godt til drinks – især barbiedrinken, jeg fik lavet forrige weekend, var et hit (og så er farven helt perfekt til sommerdrinks :-))

 • Hanne – en mojito fra morgenstunden vil bestemt ikke gøre arbejdsdagen mindre festlig 😉

  Jeg vil anbefale barbiedrinken af de to – synes det er den bedste af dem.

  Godt du sagde det med hylden – jeg synes nemlig heller ikke, at jeg har set den i udsprunget form endnu. Men jeg venter også utålmodigt 🙂

 • Madame – mange tak! Ja, jeg ignorerer pænt de manglende solstråler og putter sommer i køkkenet i stedet for – nu vil jeg altså snart have luftet mine sommerkjoler!

 • Signe – mange tak! Håber I kan lide dem – jeg fik tilmed gemalen, der ellers ikke er til den slags, til at prøve dem, og de blev rost! Nu har jeg lige guffet lidt mere af dem til en rest kylling, og jeg tror, at saften også vil være god til salatdressing 🙂

 • NYBH – mange tak! Ja, mynten går også amok her – jeg tror snart, at vi må holde mojitoaften (forhåbentlig med gæster, for så meget kan jeg ikke drikke!), så den kan få noget modspil!

  … måske jeg også bør finde på nogle drinksopskrifter med citronmelisse, for der har vi samme problem 🙂

 • Hej kimmm!
  Mange tak, den faldt også i god jord her – især fordi maden kom lidt senere på bordet, end vores maver var indstillet på! 😀

  Ps. i øvrigt en meget spændende blog, I har 🙂

 • Sikke en masse lækker mad, er endnu engang imponeret!
  Rababer mojito er noget nyt, her kan vi desværre ikke få rababer så vi må nøjes med den almindelige mojito.

 • Lene – mange tak! Almindelige mojitos er også gode. Gad vide, hvordan de vil blive, hvis man putter jordbær i? Kan være jeg vil prøve det på et tidspunkt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *