Jeg har rigtig haft travlt i køkkenet i dag, så der er nok at blogge om de næste dage! Her til aften nød vi en lækker stegt kylling med sennep – sådan en god basse, der har nydt livet, inden den blev slagtet – og vi fik nye kartofler til samt rabarbermojitos! Inspirationen til drinken samt kyllingen fik jeg i seneste nummer af Gastro – dog tilpasset hvad jeg ellers havde på lager, så drinken blev spædet op med den skønne rabarbersaft, da jeg lavede en ny portion i dag, og kyllingen fik mindre olie men til gengæld også noget frisk estragon. Vores krydderurtebed har virkelig travlt for tiden, så det er bare om at få brugt noget!

Til aftensmaden serverede jeg også den rabarberpickles, jeg lavede for nylig, og den viste sig ikke bare at være god – den passede også perfekt til kylling! Mmmm….

Rabarbermojitos
2 drinksrabarbermojito, rabarberdrink, drink, rabarber, rørsukker, mynte, hvid rom, rabarbersaft, danskvand

2 rabarberstængler
100 g rørsukker
½ dl vand
2 myntekviste
50 ml hvid rom
4 spsk rabarbersaft
knust is
danskvand

Hak rabarber fint og hak også myntekvistene et par gange, inden du putter dem i en skål. Kog en lage af rørsukker og vand og hæld det over rabarberne. Lad dem trække køligt i mindst otte timer. Knus derefter blandingen i en morter, hæld det over på glas sammen med knust is, rom og rabarbersaft. Smag til med danskvand.

Note: Fin og delikat drink, men jeg savnede lidt mere spark i mynten. Jeg havde også brugt en anden denne gang, da vi fandt en anden myntetype i supermarkedet den anden dag – en som havde væsentlig blødere blade end den, vi har på terrassen. Men der var desværre ikke så megen smag i den nye mynte, så den behøver vi ikke at dyrke videre på.

Stegt kylling med sennep, hyldeblomst og estragon

1 god kyllingstegt kylling, kylling, dijonsennep, æblecidereddike, hyldeblomstsaft, rapsolie, estragon
2  tsk dijonsennep
½ dl æblecidereddike
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
½ dl rapsolie
1 tsk salt
½ håndfuld frisk estragon

Hak ekstragonen og bland resten af ingredienserne til marinaden. Prik hul i kyllingeskindet flere steder, inden du gnider kyllingen ind i marinaden og dæk den godt til, inden den sættes i køleskabet i et par timer. Steg den ved 200 grader i ca. en time og sørg for at hælde noget af marinaden over kyllingen ca. en gang pr. kvarter.

Note: Stegt kylling med sennep er en virkelig lækker måde at få kylling på. Der var fine toner af sennep og hyldeblomst, og især det sidste overraskede mig lidt, for jeg havde egentlig ikke forventet at kunne smage det.

Kartoffelsalat med rabarbersaft og cashewnødder
2 personerkartoffelsalat, kartofler, salat, citronolivenolie, rabarbersaft, cashewnødder, nødder

400 g nye kartofler, kogte og lune
1 håndfuld blandet salat
lidt citronolivenolie
lidt rabarbersaft
½ håndfuld cashewnødder, hakkede

Bland alle ingredienser.