I går troede jeg, at fredagens aftensmad skulle nydes på terrassen i solskin. Jeg tog fejl. Godt jeg havde planlagt noget mad, der også smagte fint indendørs – og som i øvrigt ikke krævede den store opmærksomhed undervejs.

Tomatpesto
4 personer tomatpesto, pesto, soltørrede tomater, mandler, basilikum, olivenolie, hvidløg, parmesan, citroner

50 g soltørrede tomater
25 g mandler
½ potte frisk basilikum
1 dl olivenolie – måske lidt mere
1 stort fed hvidløg
30 g friskrevet parmesan
saften fra ½ citron
lidt salt og peber

Kværn alle ingredienserne grundigt i en blender eller et lignende torturinstrument.

Note: Der er en meget farlig detalje ved at lave pesto (udover hvis man ikke kan holde fingrene fra blenderen, mens den er i gang, men det var ikke det, der var min pointe) – og det er, at det smager så ufattelig godt, at det er svært ikke at gå og småspise af, mens resten af maden koger/steger færdig! Denne pesto er ingen undtagelse. Den er mørkere i smagen end en almindelig basilikumpesto, og så kan du med fordel putte mere olivenolie i, end jeg gjorde, så den bliver mere flydende – denne udgave er ret tør/kompakt.

Salat med ananaskirsebær og mandelflager
2 personer

2 håndfulde blandet salatsalat, ananaskirsebær, blomsterhonning, honning, mandler, mandelflager
1 bakke ananaskirsebær – ca. 100 g
en smule blomsterhonning
lidt mandelflager

Salat og ananaskirsebær renses og skylles, inden de blandes i en skål. Hæld lidt honning på i meget tynd stråle og drys mandelflager oven på.

Note: Den friske og lidt søde salat passede rigtig godt til de stærkt krydrede kyllingelår, og det var dejligt at få ananaskirsebær igen – det er længe siden, jeg har smagt disse små syrligtsøde bær.

Halvdelen af pestoen blev vendt i en omgang fuldkornspenne (nok til to personer), og det blev serveret sammen med salaten til kyllingelår, der var smurt i lidt rapsolie og derefter gnubbet med gemalens hjemmelavede grillrub. Kyllingelårene var stegt i ovnen sammen med lidt champignons, der inden var stegt på en pande med lidt olie og paprika, og jeg havde hældt en sjat Faxe Kondi i fadet. Hvorfor? Så kyllingelår og svampe ikke brændte fast, så det gav lidt sødme til kød og svampe, og fordi jeg havde en sjat, der skulle bruges.