Tomatpesto, salat med ananaskirsebær og mandelflager

I går troede jeg, at fredagens aftensmad skulle nydes på terrassen i solskin. Jeg tog fejl. Godt jeg havde planlagt noget mad, der også smagte fint indendørs – og som i øvrigt ikke krævede den store opmærksomhed undervejs.

Tomatpesto
4 personer tomatpesto, pesto, soltørrede tomater, mandler, basilikum, olivenolie, hvidløg, parmesan, citroner

50 g soltørrede tomater
25 g mandler
½ potte frisk basilikum
1 dl olivenolie – måske lidt mere
1 stort fed hvidløg
30 g friskrevet parmesan
saften fra ½ citron
lidt salt og peber

Kværn alle ingredienserne grundigt i en blender eller et lignende torturinstrument.

Note: Der er en meget farlig detalje ved at lave pesto (udover hvis man ikke kan holde fingrene fra blenderen, mens den er i gang, men det var ikke det, der var min pointe) – og det er, at det smager så ufattelig godt, at det er svært ikke at gå og småspise af, mens resten af maden koger/steger færdig! Denne pesto er ingen undtagelse. Den er mørkere i smagen end en almindelig basilikumpesto, og så kan du med fordel putte mere olivenolie i, end jeg gjorde, så den bliver mere flydende – denne udgave er ret tør/kompakt.

Salat med ananaskirsebær og mandelflager
2 personer

2 håndfulde blandet salatsalat, ananaskirsebær, blomsterhonning, honning, mandler, mandelflager
1 bakke ananaskirsebær – ca. 100 g
en smule blomsterhonning
lidt mandelflager

Salat og ananaskirsebær renses og skylles, inden de blandes i en skål. Hæld lidt honning på i meget tynd stråle og drys mandelflager oven på.

Note: Den friske og lidt søde salat passede rigtig godt til de stærkt krydrede kyllingelår, og det var dejligt at få ananaskirsebær igen – det er længe siden, jeg har smagt disse små syrligtsøde bær.

Halvdelen af pestoen blev vendt i en omgang fuldkornspenne (nok til to personer), og det blev serveret sammen med salaten til kyllingelår, der var smurt i lidt rapsolie og derefter gnubbet med gemalens hjemmelavede grillrub. Kyllingelårene var stegt i ovnen sammen med lidt champignons, der inden var stegt på en pande med lidt olie og paprika, og jeg havde hældt en sjat Faxe Kondi i fadet. Hvorfor? Så kyllingelår og svampe ikke brændte fast, så det gav lidt sødme til kød og svampe, og fordi jeg havde en sjat, der skulle bruges.


8 thoughts on “Tomatpesto, salat med ananaskirsebær og mandelflager”

 • Åh, jeg er vild med ananaskirsebær – men da kæresten jo ikke kan se formålet med frugt i hans salater – så må det nok blive engang hvor han ikke er hjemme 🙂

  Tomatpestoen lyder SKØN, endnu en ting til to-do-listen……

  De kyllingelår ser lækre ud – og god pointe med Faxe Kondi'en – fordi det skulle bruges! Sådan skal madlavning være – mod og nysgerrihed 😉

  Mange hilsner
  Birthe

 • Haha jeg ved, hvad du mener mht til at småspise af pestoen. Jeg spiste resten af min til morgenmad dagen efter, da jeg lavede tomatpesto tidligere på ugen 🙂 Lækkert layout iøvrigt. Kh Nadia

 • NYBH – hm… ellers kan du jo snyde og lave salaten uden frugt, men have en lille skål med frugt ved siden af, så du kan putte det på din egen portion salat? Det ville jeg gøre 🙂

 • Foodfanatic – haha! Godt at have en lidelsesfælle – jeg forsøger at holde fingrene fra den anden halvdel af pestoen til i morgen, hvor den skal indgå i frokosten, så nu skal jeg bare undgå køleskabet resten af dagen… 😉

  Og mange tak – jeg er ret glad for det nye layout 🙂

 • Hvor ser det dog lækkert ud, Piskeris – jeg skynder mig at lukke øjnene, for jeg får ikke tid til at lave mad i dag 🙂

 • Hvor ser det lækkert ud!!
  Den tomatpesto tror jeg, at jeg skal lege lidt med på fredag. Det må være perfekt på nogle hapsere til SATC-fest.

  Dit layout er super flot. Jeg vil også!!!! Men jeg er ikke så modig. Er bange for at lave rod, som ikke kan rettes …

 • Hanne – mange tak! Der er godt med kapow i denne tomatpesto, så jeg kan anbefale at kombinere den med noget – måske lidt frisk tomat eller en anden frisk grøntsag?

  Hvis du er bange for at lave kaos på bloggen, så kan du alternativt lave en 'legeblog' til lige at teste indstillingerne på først? Det mener jeg, at jeg læste, at en anden havde gjort 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *