Salat med mormordressing

Hæ! I dag var jeg forbi et lille tyrkisk minimarked, som åbnede for nylig. Det ligger tæt på min daglige rute i byen, så det var let lige at smutte forbi efter arbejde. Butikken er ikke særlig stor, og der er derfor også få varer, men til gengæld er udbuddet noget anderledes end de store supermarkeder. Jeg fandt flere spændende frugter og specialiteter, som jeg helt sikkert skal prøve på et tidspunkt. Jeg gik mest derind for at kigge, men jeg fik da også lidt gode sager med derfra – en buket til 25 kr (billigt!!), en tyrkisk melon (hvad hedder den?), en pose mungbønner samt en læskedrik med lemon – dejlig mild og frisk.

Aftensmaden bestod af rester samt en salat med mormordressing. Jeg er flere gange stødt på den ret i diverse kogebøger og har hver gang været fascineret – sandsynligvis fordi jeg slet ikke forbinder det med min mormor og i øvrigt ikke har smagt den ret før. Men nu skulle det altså være! Jeg lavede en større portion, da jeg havde en rest fløde, der skulle bruges, og så er der også til maden i morgen.

Salat med mormordressing
ca. 6 personer salat, mormordressing, dressing, iceberg salat, fløde, citroner, rørsukker

salat – jeg brugte iceberg
1½ dl fløde
saften fra en citron
1½ tsk rørsukker
lidt salt og peber

Flå salaten i mindre stykker – uden dog at pulverisere den. Rør resten af ingredienserne sammen til en dressing og pøs noget på den flåede salat – pas dog på ikke at sylte den helt ind i dressingen.

Note: Meget interessant smagsoplevelse. Der er noget naturstridigt og fordækt over at hælde fløde på salat, men smagsmæssigt fungerede det fint. Hvis du så lige serverer en omgang nye kogte kartofler til, så er det optakten til et rigtigt sommermåltid!29 thoughts on “Salat med mormordressing”

 • I min familie hedder det godt nok farmorsalat og nøj hvor kan vi spise når det bliver serveret.

  Dengang min farmor stadig levede fik vi det netop serveret sammen med nye kartofler og en hel grillet kylling – så lækkert og meget sommerligt! Min farmor brugte dog altid hovedsalat fra haven, så derfor synes jeg lidt det skal være hovedsalat – så det skal du næsten prøve en anden gang 😀

  Jeg sidder lige og overvejer om jeg ikke bør lave sådan en omgang farmor salat her i weekenden 😀

 • Mormorsalat kan åbenbart laves på flere måder :-))
  Jeg pisker fløden (bruger altså piskefløde) med citron, salt og peber, men stopper inden den bliver tyk som flødeskum…MUMS !!

 • Jo, den er god nok – man brugte ofte den dressing tidligere, og den er grusomt vanedannende efter min mening. Jeg havde helt glemt den, men nu skal den genopleves i aften 🙂

  Gid vi havde sådan en butik her i nærheden, suk …

 • Vi fik den salat rigtig tit hos min mormor -s- Jeg husker den som rigtig god. Tror ikke jeg har smagt den i 15 år. Jeg ville også ønske at vi havde sådan en butik her i nærheden. Melonen har jeg engang købt i Super best. Kan ikke huske præsis hvad den hedder. Men kan det passe at det er noget hen af – frø melon- Smagsmæssig var den vist lidt vandet.

 • Åhh, jeg ELSKER mormorsalat – især med radiser og friskbælgede ærter i – som er min egen tilsnigelse – men jeg kan godt lide at der er lidt sprødt i. Jeg bruger nemlig almindelig hovedsalat og det er jo ikke specielt sprødt 😉

  Sikke interessante ting du fik købt, jeg ville ønske vi havde sådanne små butikker, som jeg kunne gå på opdagelse i…..

  Mange hilsner
  Birthe

 • Hverken min mormor eller farmor serverede den – men jeg kender den dog godt. Sidst jeg fik den var faktisk en dag kantinedamen på arbejdet havde fri og vi fik frokost fra VIKAOSMAD i stedet for. Den hører absolut IKKE til mine favoritter – blanding af fedt og surt er absolut vederstyggelig, hvis du spørger mine smagsløg. Al ære og respekt for, at du laver så grusom en ret 😀

 • Måske burde man prøve at lave mormor-salat en dag.. Blandingen lyder lidt underlig, men underligt er ikke nødvendigvis dårligt 🙂
  Melonen du har fået fat i, ser nu også ret spændende ud…

 • Åååh se nu får du jo sat mine minder i gang igen. Mormordressing. Uhm. Se så var det lige pludselig ikke noget problem at spise salat da man var lille.
  Vi fik det oftest når vi grillede og elskede det når vi fik gode ben. Så sad jeg og dyppede benene i dressingen. 🙂

  Og så flasher du lige et billede af den melon når du har skåret dem op ik? ;0)

 • 2300 Happiiiness – oh, ja det må være en god kombination! Det er faktisk alt for længe siden, jeg har fået sådan en god stegt kylling 🙂

  Jeg så godt, at den plejer at blive lavet med hovedsalat, men nu havde jeg lige noget romainesalat, der trængte til at blive spist, så praktiske mig erstattede det i opskriften, hehe 😛

 • Madame – hehe! Ja, jeg synes også, at det er hyggeligt med den lille butik, for jeg er ikke så god til at komme forbi grønthandlerne, der ellers også har mange spændende varer. Men denne butik må jeg bestemt besøge igen!

 • NYBH – jeg ville ønske, at jeg kunne lide radiser. Pt. har jeg dem på tolerancestadiet, men jeg har stadig ikke lært at nyde dem for alvor – æv!

 • Zette – hæhæ! Jeg synes nu, den er ret uskyldig, men hvis nogen sætter et stykke stegt lever foran næsen på mig, så skal jeg nok gemme mig! 😀

 • Hej Lea!
  Jeg har også tænkt, at det var rimelig mærkeligt at hælde fløde ud over salaten, men altså – fløde kan jo få de fleste ting til at smage godt, så hvorfor ikke også på salat? 😛

 • Litzy – jamen det vil jeg prøve at huske! Jeg er ret spændt på, hvordan den er, og i det hele taget skal jeg ned i den butik igen og købe frugt og grøntsager, for de havde flere dejlige ting, som jeg normalt ikke støder på under indkøbsturene 🙂

 • Det er bare en dressing klassiker fra barndommen. Vi får det af og til – efter samme opskrift som din. Dog bruger jeg romaine eller hjertesalat og kommer lidt hakkede, saltede peanuts på. Det giver lige et ekstra pift.

 • Klidmoster – peanuts i – det er en god idé! Jeg overvejede også at tilføje nødder i salaten, men i sidste øjeblik ændrede jeg mening. Det må jeg huske at prøve 🙂

 • Hej Mette!
  Hov karse – det var en sjov idé! Det tror jeg aldrig, jeg har fået i en salat, men det må da give en spændende smag. Tak for ideen 🙂

 • Hej piskeriset, selvom det er er stykke tid siden du har postet dit indlaeg faldt jeg nu over den alligevel. Den melon du har faaet fat paa er en meget typisk melon i tyrkiet, der minder lidt om en honningmelon. I sommerperioden er det naarmest kun den melon som man spiser i tyrkiet. Det er superfedt at du proever en masse nye ting og madvarer. Ps. Kan hoere lidt at du er glad for mynte, proev at lave en mojito-like drink, med knust is, masser af frisk mynte og top den med din nye lemon-sodavand.

  Hilsen, rukiyebenli fra mad.rukiyebenli.com

 • Hej Rukiye!
  Ah, så giver det meget god mening, at den har fået det kælenavn 🙂
  Mange tak for rosen – altså jeg kan nærmest ikke lade være, for jeg er så nysgerrig efter at prøve nye ting 😉

  Tak for tippet mht. lemonsodaen – det må jeg huske at prøve. Det er jo lige vejret til det 🙂

 • Uhm, hvor lækkert! 🙂

  Det hedder forresten en frøskalsmelon. Min grønthandler kalder den også for en Tyrkisk Melon (selvom han samtidig har skrevet på skiltet at den er importeret fra Spanien…?!)

 • Hej Caterpillarcat!
  Det er altså meget pudsigt, at den går under flere navne – og lidt forvirrende 🙂

  Men ærgerligt nok smagte den ikke lige så spændende, som den så ud – kunne ellers have været sjovt med en ny melon blandt favoritterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *