Kikærteboller med estragon og sesam – fyldt med kyllingesalat

kikærteboller, boller, gær, kikærtemel, hvedekerner, estragon, hvedemel, sesamfrøOm torsdagen, hvor jeg går til motionsboksning, har jeg ind imellem min makker med hjem, og så spiser vi sammen. Træningen ligger ret sent, så aftenmåltidet skal helst gå ret stærkt, og i går havde jeg da også ‘snydt’ og bagt disse kikærteboller tidligere på dagen, så jeg kun skulle røre kyllingesalaten sammen. Begge ting var lavet ud fra ‘hvad skal udryddes’, og ‘kunne det ikke være sjovt at putte i’-koncepterne.

Kikærteboller med estragon og sesam
8 store boller

50 g gær
5 + 1 dl lunkent vand
175 g kikærtemel
1 dl knækkede hvedekerner
1 tsk sukker
1 tsk salt
4-5 g friske estragonblade, grofthakkede
hvedemel
lidt sesamfrø

Hæld 1 dl vand samt de knækkede hvedekerner i en skål og lad dem trække i 5-10 minutter. Hæld resten af vandet i en anden skål og rør gæren ud i det. Tilsæt salt og sukker samt estragonblade. Rør kikærtemelet samt de knækkede hvedekerner i og rør hvedemel i, til det samler sig til en æltbar dej. Lad det hæve under et viskestykke til dobbelt størrelse og form dejen til boller. Pensl dem med vand og drys sesamfrø på – tryk dem lidt ned i dejen. Lad dine kikærteboller hæve i et kvarters tid, inden du bager dem ved 200 grader i 20-25 minutter.

Note: Nu puttede jeg også noget estragon i kyllingesalaten, så jeg ved ikke, hvor meget det kan smages i disse kikærteboller, men de havde både tyngde og havde samtidig en let og blød krumme, som gjorde dem ret lækre.

Kyllingesalat
til at fylde tre store boller

Kogt kød fra en lille halv kylling
4 spsk creme fraiche 9%
2-3 spsk sød bornholmsk sennep
1 tsk salt
½ spsk finthakkede friske estragonblade
1 spsk finthakkede friske purløg
saft fra en halv citron

Ingredienserne moses godt og grundigt sammen med en gaffel og smages evt. til med mere sennep, citron og/eller salt.

Note: Den blev meget cremet, men gjorde sig fint som burgerfyld. Kyllingen var dog så findelt, at den ikke fyldte så meget smagsmæssigt, men da den var fint krydret, gjorde det ikke så meget, for helhedsindtrykket var godt.15 thoughts on “Kikærteboller med estragon og sesam – fyldt med kyllingesalat”

 • Åh det lyder vel nok godt, Piskeris! Jeg har en svaghed for kyllingesalet, selv om Politiken havde en forfærdelig artikel om kyllingeopdræt for et par dage siden.

 • Madame – ja, jeg læste den godt. Jeg forsøger primært at købe kylling, der har haft bedre forhold end de billige papkyllinger, men omvendt har jeg altså svært ved at give 100-150 kr. for en økologisk kylling. Jeg ville ønske, at der blev gjort noget mere på det område, ligesom der er gjort på æggeområdet, hvor burhønse-æggene har tabt terræn de senere år.

 • Signe – det var lige præcis noget mel, der skulle bruges, som fik mig til at putte det i – og det gav bollerne en mere gylden farve, hvilket jeg godt kunne lide 🙂

 • Kære Piskeris. Bare for at lykønske dig med at du nu er ved at blive småberømt :-)) Jeg har lige modtaget en nyhedsmail fra magasinet Boligliv, og i den er der listet en række madblogs op, som anbefales et besøg. Og der står du søreme på, i selskab med andre ( for mig) ukendte blogge om mad. Den eneste jeg har hørt om er Anneauchocolat..

  Det er da vildt fedt og lidt af et cadeau ikke..?

  Rigtig god weekend og mange knus
  Henriette :-))

 • Henriette – hehe, mange tak! 😀
  Har lige kigget på linket, og der er også flere, jeg ikke kender, så jeg tror, jeg skal surfe lidt rundt.

 • Lyder – og ser – meget lækkert ud 😀

  Jeg kan godt lide tanken om esdragon i bollerne og så må jeg ud og se om jeg kan støve noget kikærtemel op…..

  Mange hilsner
  Birthe

 • Først et tillykke med nævnelsen i boligliv 🙂 De der kikærtebolle lyder spændende. Hvor har du købt det mel henne. Det er helt fremede for mig, syntes ikke jeg har stødt på kikærtemel nogensteder -s-

 • Vibeke – tak skal du have 🙂
  Jeg købte det i en helsekostbutik, da jeg på et tidspunkt skulle lave noget mad fra Indien (mener jeg), og så har jeg brugt det et par gange siden, men havde så lidt tilbage i posen.

 • Hanne – jeps, de klæder hinanden forbløffende godt! Jeg er i det hele taget glad for, at jeg fik mig en estragon i haven, for den har jeg haft megen glæde af 🙂

 • Nam nam, god ide med kikærtemelet i boller. Jeg bruger det mest til at styre konsistensen i falafler.

  Kyllingesalaten ser lækker ud – tilsæt evt en hakket syltet agurk for at give mere smag, struktur og knas 😉

 • Klidmoster – jeg er desværre løbet tør for syltede agurker, men jeg fik en besked fra min mor i går om, at hun har et glas til mig – se, det er da et heldigt sammentræf 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *