kikærteboller, boller, gær, kikærtemel, hvedekerner, estragon, hvedemel, sesamfrøOm torsdagen, hvor jeg går til motionsboksning, har jeg ind imellem min makker med hjem, og så spiser vi sammen. Træningen ligger ret sent, så aftenmåltidet skal helst gå ret stærkt, og i går havde jeg da også ‘snydt’ og bagt disse kikærteboller tidligere på dagen, så jeg kun skulle røre kyllingesalaten sammen. Begge ting var lavet ud fra ‘hvad skal udryddes’, og ‘kunne det ikke være sjovt at putte i’-koncepterne.

Kikærteboller med estragon og sesam
8 store boller

50 g gær
5 + 1 dl lunkent vand
175 g kikærtemel
1 dl knækkede hvedekerner
1 tsk sukker
1 tsk salt
4-5 g friske estragonblade, grofthakkede
hvedemel
lidt sesamfrø

Hæld 1 dl vand samt de knækkede hvedekerner i en skål og lad dem trække i 5-10 minutter. Hæld resten af vandet i en anden skål og rør gæren ud i det. Tilsæt salt og sukker samt estragonblade. Rør kikærtemelet samt de knækkede hvedekerner i og rør hvedemel i, til det samler sig til en æltbar dej. Lad det hæve under et viskestykke til dobbelt størrelse og form dejen til boller. Pensl dem med vand og drys sesamfrø på – tryk dem lidt ned i dejen. Lad dine kikærteboller hæve i et kvarters tid, inden du bager dem ved 200 grader i 20-25 minutter.

Note: Nu puttede jeg også noget estragon i kyllingesalaten, så jeg ved ikke, hvor meget det kan smages i disse kikærteboller, men de havde både tyngde og havde samtidig en let og blød krumme, som gjorde dem ret lækre.

Kyllingesalat
til at fylde tre store boller

Kogt kød fra en lille halv kylling
4 spsk creme fraiche 9%
2-3 spsk sød bornholmsk sennep
1 tsk salt
½ spsk finthakkede friske estragonblade
1 spsk finthakkede friske purløg
saft fra en halv citron

Ingredienserne moses godt og grundigt sammen med en gaffel og smages evt. til med mere sennep, citron og/eller salt.

Note: Den blev meget cremet, men gjorde sig fint som burgerfyld. Kyllingen var dog så findelt, at den ikke fyldte så meget smagsmæssigt, men da den var fint krydret, gjorde det ikke så meget, for helhedsindtrykket var godt.