Langtidshævede græskarboller

græskarboller, boller, gær, græskarmos, græskar, hokkaido græskar, hørfrø, havregryn, rugkerner, grahamsmel, hvedemelI går var jeg lidt snedig. Her fik jeg nemlig klaret en masse praktiske ting i løbet af ingen tid – herunder at få bagt nogle boller til på onsdag, hvor jeg skal have dem med til rollespil. Bortset fra en enkelt er alle bollerne frosset ned og klar til at blive taget op onsdag morgen – perfekt!

Jeg havde en rest hokkaido græskar i køleskabet, som jeg ikke kunne få brugt, da vi ganske enkelt ikke har været nok hjemme i denne uge. Derfor besluttede jeg mig for at skære den i små stykker og bage i ovnen den anden dag, og så kunne jeg mose det og bruge i disse boller. Det blev et ganske vellykket eksperiment, og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg udnytter grøntsagsrester på denne måde!

Langtidshævede græskarboller
9 store boller

15 g gær
5 dl vand
135 g græskarmos
1 dl hørfrø
2 dl havregryn
1½ dl knækkede rugkerner
1 dl grahamsmel
1 tsk salt
1 tsk sukker
hvedemel for resten

avokadoolie til pensling
evt. græskarkerner til at drysse over

Gæren røres ud i vandet i en stor skål. Græskarmosen blandes i og alle andre ingredienser røres i bortset fra hvedemelet, der tilsættes lidt efter lidt, til du har en god og smidig dej, der stadig er lidt fugtig. Læg et fugtigt viskestykke over og lad det hæve på køkkenbordet ca. 12 timer. Ælt det let og form store boller af det – du kan godt lave dem mindre, end jeg gjorde, men jeg ville partout have dem alle sammen på én plade. Lad dem efterhæve med et viskestykke over sig og pensl dem derefter med avokadoolie. Bages ved 220 grader i ca. 20 minutter.

Note: Jeg ville rigtig gerne have puttet græskarkerner i bollerne samt oven på som pynt, men vi var desværre udgået, så i stedet dryssede jeg lidt hørfrø oven på – mest for syns skyld, for eftersom jeg havde penslet med olie, så sad de ikke særlig godt fast. Bollerne var dejligt saftige og havde en flot orangegylden farve på grund af græskarmosen – fin måde at få brugt grøntsagsrester på!

Og så tror jeg ellers, at jeg holder blogfri det meste af weekenden. Jeg har en hel del at se til og får nok ikke så meget tid ved computeren, så hermed ønsker om en god weekend til jer alle – og så blogges vi nok ved søndag aften 🙂

10 thoughts on “Langtidshævede græskarboller

  1. Jeg har også overvejet at kaste mig ud i at bage med græskar, men jeg har ikke li kunne få græskar når jeg har handlet denne uge, så det er ikke sikkert det li bliver til noget alligevel..
    Ha en dejlig weekend!

  2. De boller MÅ prøves. Jeg har aldrig prøvet græskar i madlavningen. Hvis jeg selv skal sige det er jeg ret habil i et køkken, men græskar – ja det må være en fejl i min opdragelse at det endnu ikke er afprøvet;-).
    Ikke mindst er bollerne SÅ smukke, og det er ret væsentlig for mig, man spiser vel også med øjnene.
    Mange hilsner
    Charlotte den 2.

  3. Ej, hvor ser de dog lækre ud! Jeg er slet ikke god nok til at eksperimentere med græskar – hvilket jeg nogle gange skammer mig lidt over 🙂

    Håber også, at du får en rigtig god weekend.

    Mange hilsner
    Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *