Fuldkornsboller med gods i

fuldkornsboller, boller, gær, solsikkekerner, hørfrø, grahamsmel, skårne rugkerner, hvedemelDet er efterhånden længe siden, at jeg har bagt rugbrød, og af samme grund tror jeg, at jeg starter en surdej op her i weekenden. Jeg savner det tunge, fiberrige brød, og hvis jeg nogensinde skulle bo i udlandet længere tid, ville netop rugbrød være en af de madvarer, jeg ville savne allermest. Som midlertidig løsning på længslen efter hjemmebagt rugbrød bagte jeg i stedet en portion fuldkornsboller den anden dag.

Fuldkornsboller
ca. 12 stk. 

5 g gær
5 dl koldt vand
1 spsk salt
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl grahamsmel
1 dl skårne rugkerner
hvedemel for resten

Opløs gæren i koldt vand. Bland resten af ingredienserne i – hold dog lidt igen med hvedemelet. Ælt dejen i en røremaskine i ca. 10 minutter. Dejen skal hænge sammen men også være fugtig – du kan tilsætte lidt mere mel undervejs, hvis der er nødvendigt.

Dæk skålen med dej godt til med madfilm og stil dejen i køleskabet et døgns tid. Form forsigtigt fuldkornsboller af dejen og bag dem ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Note: Der er en god vægt i disse fuldkornsboller, og de mætter godt. Kan spises døgnet rundt.

16 thoughts on “Fuldkornsboller med gods i

 1. Jeg får slet ikke bagt for tiden, slet ikke brød.
  Det er ligesom, at lysten lidt forsvinder sammen med arbejdet i bageren.
  Når jeg skal i skole igen om en måneds tid, så håber jeg, at lysten vender tilbage…

 2. MissMuffin – det krydser jeg fingre for. Jeg bager altid selv, men her på det sidste har jeg dog købt rugbrød på torvet, for vi var udgået, og jeg havde som sagt ikke mere surdej 🙂

 3. De ser super lækre ud! Elsker bolle med gods i, fremfor det der luftbrød.

  Er jo ny indenfor bagning – men skal de slet ikke efterhæve, når man har formet dem forsigtigt på pladen?

  /Gitte

 4. Åh, nam-nam! Her hos os elsker vi at bage, og din op skrift ser god ud! I går bagte vi rugbrød og speltbrød – hjemmebag er bare så godt 🙂

 5. Den opskrift lyder godt jeg spiser kun groft brød herhjemme. Jeg har ingen røremaskine, så 10 min er længe at røre, men det må prøves.

 6. C'est La Vie By G. – tusind tak. Nej, de her hæver i et døgn, og derefter skal du forsigtigt forme bollerne af dejen – så kan de bages direkte, da de bevarer luftboblerne fra hævningen, hvis du sørger for at behandle dejen forsigtigt 🙂

 7. NYBH – mange tak. Ja, sådan en omgang kerner mætter godt! Nu må jeg også hellere få sat surdej over i denne weekend, så jeg kan komme i gang med rugbrødene igen 🙂

 8. Camilla – ja, de var fine, men hvis du synes, at bagværket driller mht. fugtighed, så kan jeg anbefale at bruge kærnemælk eller creme fraiche i dejen – eller revne gulerødder/squash/æbler – det giver ekstra fugtighed 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *