Fuldkornsboller med gods i

fuldkornsboller, boller, gær, solsikkekerner, hørfrø, grahamsmel, skårne rugkerner, hvedemelDet er efterhånden længe siden, at jeg har bagt rugbrød, og af samme grund tror jeg, at jeg starter en surdej op her i weekenden. Jeg savner det tunge, fiberrige brød, og hvis jeg nogensinde skulle bo i udlandet længere tid, ville netop rugbrød være en af de madvarer, jeg ville savne allermest. Som midlertidig løsning på længslen efter hjemmebagt rugbrød bagte jeg i stedet en portion fuldkornsboller den anden dag.

Fuldkornsboller
ca. 12 stk. 

5 g gær
5 dl koldt vand
1 spsk salt
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl grahamsmel
1 dl skårne rugkerner
hvedemel for resten

Opløs gæren i koldt vand. Bland resten af ingredienserne i – hold dog lidt igen med hvedemelet. Ælt dejen i en røremaskine i ca. 10 minutter. Dejen skal hænge sammen men også være fugtig – du kan tilsætte lidt mere mel undervejs, hvis der er nødvendigt.

Dæk skålen med dej godt til med madfilm og stil dejen i køleskabet et døgns tid. Form forsigtigt fuldkornsboller af dejen og bag dem ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Note: Der er en god vægt i disse fuldkornsboller, og de mætter godt. Kan spises døgnet rundt.16 thoughts on “Fuldkornsboller med gods i”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *