Urehvedeboller med hørfrø og andre morgensager

amerikanske pandekagerInden vi skulle til Madbloggersymposium i lørdags, skulle vi have en omgang morgenmad, og jeg benyttede lejligheden til både at afprøve noget pandekagemix, som jeg havde købt i anledningen af månedens benspænd, samt bage med det skønne stenmalede urehvedemel, som Hanne og Klidmoster havde været så søde at medbringe som værtindegave. Jeg fik også to gode tærtefade med løse bunde i, som jeg glæder mig rigtig meget til at afprøve, for sådan et par størrelser har jeg længe drømt om at eje!

Jeg fik lavet nogle urehvedeboller, hvor der var bergamottemarmelade, smør og mild ost til, og så var der ellers frugtsalat, yoghurt naturel og pandekager med sirup. Pandekagemixet var let at bruge – tilsæt kun vand og steg dem så på en pande – og de smagte fint, når der var kommet sirup på. Uden den var de ret neutrale i smagen. Det var et ok eksperiment, men jeg tror bare fremover, at jeg holder mig til min favorit.
urehvedeboller, boller, gær, yoghurt naturel, citroner, havregryn, hørfrø, urehvedemelUrehvedeboller med hørfrø
12-14 stk.

50 g gær
4 dl lunkent vand
2 dl yoghurt naturel
friskrevet skal fra en citron
1 tsk salt
1 tsk rørsukker
2 dl havregryn
½ dl hørfrø
urehvedemel for resten

Opløs gæren i en blanding af vand og yoghurt. Tilsæt citronskal, salt og rørsukker, inden du blander havregryn og hørfrø i. Ælt urehvedemel i, indtil du har en god og smidig dej, som du lader hæve under et viskestykke, til det er dobbelt størrelse. Form boller af det og læg dem på en plade. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve i tyve minutter, inden du bager dem ved 200 grader i 20-30 minutter.

Note: Hvedemelet var lækkert at arbejde med og hævede rigtig godt. Det glæder jeg mig helt sikkert til at lege videre med.
Frugtsalat

– blåbær
– nektariner
– bananer
– grønne vindruer
– lille smule honning

Skær frugterne i mindre stykker og bland dem sammen med blåbærrene og honningen.

Note: Frugtsalat til morgenmad er stærkt undervurderet!10 thoughts on “Urehvedeboller med hørfrø og andre morgensager”

 • Hvor er det tarveligt at poste sådan nogle billeder når jeg sidder her og er gået totalt sukkerkold! Tror lige at jeg sniger mig ud i køkkenet og tjekker om jeg har de rette ingredienser til din opskrift på amerikanske pandekager. Kryds fingre for mig!

 • Nicolai – hehe, undskyld 🙂
  Og jeg vil ikke bare krydse fingre for dig – jeg vil også håbe, at du har noget god sirup, du kan knalde oven på pandekagerne! 😀

 • Hvor ser det savlende godt ud! De er ellers fine og tykke de pandekager, men jeg synes heller ikke at færdigmix har så god en smag.

  Jeg må rundt på nettet og se om jeg kan finde sådan noget mel, det lyder til at være rigtig lækkert 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 • Frugt salat burde være en fast del af alles morgenmad 🙂 Jeg fik det en overgang hver morgen… Tror jeg vil gøre mig idet igen 🙂

 • Vibeke – jeg er helt enig. Jeg får stort set også altid en eller anden form for frugt til morgenmad, men det ville være endnu mere skønt med en hel skål frugtsalat! 🙂

 • UHm, dejlig morgenmad. Kommer du ikke lige forbi med en portion.
  Adressen er:

  Hende den søvnige
  Bibliotekets mørkeste krog
  Journalisthøjskolen
  Århus

  Vi ses om lidt? 😉

 • Foodfanatic – hahaha! Ja, det kunne da være god service, at jeg lige dumpede forbi med morgenmad! Meeen – jeg må indrømme, at det nok nærmere ville blive frokost, når jeg har så langt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *