Rugbrød med abrikoser

Rugbrød med abrikoser

Jeg trængte efterhånden til at få bagt rugbrød igen, så jeg fik blandet en surdej i sidste uge og rørte rugbrødsdejen torsdag aften, så den kunne stå og modne til fredag aften, hvor den skulle bages. Jeg tog udgangspunkt i opskriften fra sidste gang, men legede videre med ingredienssammensætningen.

Rugbrød med abrikoser

1 stk.

9 dl lunken vand
2 dl mørk øl – jeg brugte Filibuster fra Bryghuset
½ dl blomsterhonning
½ dl mørk sirup
2 dl surdej
4 tsk groft salt med top
500 gram skårne hvedekerner
150 gram solsikkekerner
100 g abrikoser skåret i smalle strimler
100 gram havregryn
50 gram hørfrø
50 gram maltmel
150 g groft rugmel
550 gram speltmel

Bland vand, øl, sirup og surdej i en røremaskine. Tilsæt derefter de tørre ingredienser lidt ad gangen og lad det røre rundt i ti minutter. Derefter lægger du et viskestykke over skålen og lader dejen stå og pønse i 12-24 timer ved stuetemperatur. Dejen puttes i en stor rugbrødsform og sættes i en forvarmet ovn, hvor den skal bage i to timer ved 170 grader.

Pak evt. brødet ind i et viskestykke, mens det afkøler på en bagerist, så det ikke bliver for hårdt.

Note: Jeg elsker rugbrød, hvor der er godt med kerner i, og dette rugbrød med abrikoser er lige sådan et brød. De små stykker med abrikos er som små saftige overraskelser, og selve brødet er fugtigt uden at være klæbrigt. I det her tilfælde kunne det godt have fået ti minutter mere i ovnen, men det var stadig fint at skære ud et par timer efter, at det var bagt.12 thoughts on “Rugbrød med abrikoser”

 • Jeg øver mig også i at bage rugbrød, men nu har jeg bestemt mig for at der skal investeres i et stegetermometer, så kan jeg tjekke kernetemperaturen og se om det er færdigt, for jeg synes tit mine brød er lidt klæge indeni..

 • Det ser rigtig godt ud.

  Jeg elsker også de der små bonuser i rugbrød, hvilket også er grunden til ofte propper tranebær i brødet.

  Og godt at se du fik brugt noget af maltmelet. 50 gram af det brændte maltmel eller alm. maltmel ?

  bedste hilsner
  Søren

 • Ej hvor lyder det lækkert! 😀 Jeg er helt vild med et godt rugbrød med MASSER af kerner, kan bare ligesom ikke rigtig tage mig sammen til at bage det…

  Mange hilsner
  Birthe

 • Brødet – mange tak! Det er det almindelige maltmel – det brændte fik jeg først fat på dagen efter, jeg havde blandet dejen :-).

  Men jeg glæder mig til at få afprøvet det nye mel!

 • Det ser vel nok lækkert ud, Piskeris! Vi fik surdej forærende i går og skal til at bage rugbrød selv – jeg glæder mig meget.

  God søndag til dig!

 • Rugbrødet ser bare dejligt ud, jeg kan også godt lide at bage rugbrød men er ikke altid gode venner med surdejen – den vil ikke altid lige som jeg vil.

  God ide med at komme abrikoser i brødet.

 • Italiensk Vin og Mad – tusind tak! Jeg plejer som regel at være gode venner med surdejen – i hvert fald i bageøjeblikket – men til gengæld er jeg ikke altid lige god til at få passet den ordentligt! Nu tror jeg hellere, jeg må holde denne her i gang i et stykke tid 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *