Fyldig blommeis

blommeis, is, hjemmelavet is, blommer, rørsukker, sirup, fløde, vaniljeDen anden dag stod jeg pludselig med en rest fløde, og den skulle jo nødig gå til spilde, så jeg besluttede mig for at lave en blommeis. Jeg havde nemlig opdaget, at vi stadig har en del poser med blommer i fryseren fra sidste efterår, så hvorfor ikke bruge en pose til en portion hjemmelavet is?

Fyldig blommeis

475 g Victoriablommer, optøede (og uden sten)
225 g rørsukker
½ dl ahornsirup
½ tsk vaniljepulver
2 dl fløde

Hæld blommer og sukker i en gryde (inkl. den væde, blommerne taber, når de tør op) og varm det langsomt op. Lad blommerne småkoge i ti minutter, inden du tager gryden af og rører vaniljepulver i. Lad blommerne køle af, indtil massen er håndvarm, og blend den så sammen med ahornsirup. Når massen er ensartet, blender du den kort med fløde. Stil blommemassen i køleskabet, indtil den er helt kold.

Kør din blommeis på en ismaskine (eller evt. ved at hælde blommemassen i en plastboks og rører i massen ca. hver halve time, indtil den er fast).

Note: En god, kraftig og fyldig blommeis, hvor blommesmagen træder tydeligt frem. Isen får en dejlig dyb og let karamelliseret smag på grund af ahornsiruppen. Denne blomme is kan – selvfølgelig – spises hele året rundt, men den vil være særlig god om efteråret og vinteren, så det er bare om at få den lavet nu, inden foråret for alvor er over os!

Soundtrack:
Da jeg linkede til dette blogindlæg på Facebook, foreslog Klidmoster straks, at den matchende musik til denne blommeis (jeg kører mad inspireret af musik-benspænd i denne måned) burde være Tchaikovskys ‘Dance of the Sugarplum Fairy’, og den idé kunne jeg ikke stå for, så den er nu tilføjet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *