August: Amerikansk mad

Denne måneds benspænd har jeg glædet mig til i lang tid. Den er lagt her i august, fordi jeg forventer, at der indgår nogle grilleksperimenter i rækken af retter, for det er en af de ting, jeg forbinder med amerikansk mad.

Nu er der muligvis nogen, der vil være næsvise og spørge, om jeg så skal spise på fastfood-kæder hele måneden, men amerikansk madkultur er heldigvis mere og andet end burgere, fritter og nuggets. Det skal der nu også være plads til i denne måned, men så vil jeg nok foretrække at lave det selv.

Til gengæld vil jeg åbne op for, at der i langt højere grad skal være plads til at afprøve nogle af alle de sjove, skøre og sære færdigprodukter, som amerikanerne har. Det er ellers ikke noget, som er så ‘fint’ her i Danmark, hvor vi foretrækker at lave alting selv, men de skulle også have væsentlig flere kvalitets-færdiglavede produkter, end vi kan støde på herhjemme. Faktisk er det helt vildt, hvor mange færdigprodukter, man tilsyneladende kan få i USA – siger mine kilder mig, for jeg har desværre ikke været i USA endnu, men det håber jeg at kunne realisere inde for de næste par år.

I foråret fik jeg en pakke fra USA fra en meget venlig og betænksom amerikaner, og hun havde blandt andet lavet en kogebog til mig med retter fra de forskellige egne i USA. Den skal for alvor i brug i denne måned, og så skal jeg have prøvet et par ting, hun sendte mig. Det bliver simpelthen så sjovt! Den bliver suppleret med et par andre ideer, jeg har haft liggende et stykke tid samt mine fordomme om, hvad amerikansk mad er, og hvilke af disse jeg synes vil være sjovt at lave. Jeg vil bevise, at der også er sunde retter i det amerikanske køkken, og så håber jeg ellers, at I vil synes det er spændende at læse om, og at der ikke er nogen, der bliver fornærmede over, hvordan jeg definerer månedens benspænd.

Og til allersidst vil jeg godt komme med en undskyldning til amerikanerne. I mange år har jeg ikke forstået jeres passion for peanut butter og slet ikke peanut butter & jelly sandwichen. Det er to temmelig kalorieholdige ingredienser, der smøres på toastbrød, og så smager det ikke godt. Meget mærkeligt. Men men… så fik jeg en bøtte Jif peanut butter creamy i pakken fra USA, og pludselig så jeg lyset. Peanut butter kan jo smage FANTASTISK! Hold da op, hvor var det guf! Det er faktisk så lækkert, at jeg er ved at anskaffe mig en bøtte mere. Derfor vil jeg også gentage forsøget og lave en peanut butter & jelly sandwich i morgen – og smager det stadigvæk for underligt, så tror jeg bare, at jeg smugspiser det peanut butter… mmm….34 thoughts on “August: Amerikansk mad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *