August: Amerikansk mad

Denne måneds benspænd har jeg glædet mig til i lang tid. Den er lagt her i august, fordi jeg forventer, at der indgår nogle grilleksperimenter i rækken af retter, for det er en af de ting, jeg forbinder med amerikansk mad.

Nu er der muligvis nogen, der vil være næsvise og spørge, om jeg så skal spise på fastfood-kæder hele måneden, men amerikansk madkultur er heldigvis mere og andet end burgere, fritter og nuggets. Det skal der nu også være plads til i denne måned, men så vil jeg nok foretrække at lave det selv.

Til gengæld vil jeg åbne op for, at der i langt højere grad skal være plads til at afprøve nogle af alle de sjove, skøre og sære færdigprodukter, som amerikanerne har. Det er ellers ikke noget, som er så ‘fint’ her i Danmark, hvor vi foretrækker at lave alting selv, men de skulle også have væsentlig flere kvalitets-færdiglavede produkter, end vi kan støde på herhjemme. Faktisk er det helt vildt, hvor mange færdigprodukter, man tilsyneladende kan få i USA – siger mine kilder mig, for jeg har desværre ikke været i USA endnu, men det håber jeg at kunne realisere inde for de næste par år.

I foråret fik jeg en pakke fra USA fra en meget venlig og betænksom amerikaner, og hun havde blandt andet lavet en kogebog til mig med retter fra de forskellige egne i USA. Den skal for alvor i brug i denne måned, og så skal jeg have prøvet et par ting, hun sendte mig. Det bliver simpelthen så sjovt! Den bliver suppleret med et par andre ideer, jeg har haft liggende et stykke tid samt mine fordomme om, hvad amerikansk mad er, og hvilke af disse jeg synes vil være sjovt at lave. Jeg vil bevise, at der også er sunde retter i det amerikanske køkken, og så håber jeg ellers, at I vil synes det er spændende at læse om, og at der ikke er nogen, der bliver fornærmede over, hvordan jeg definerer månedens benspænd.

Og til allersidst vil jeg godt komme med en undskyldning til amerikanerne. I mange år har jeg ikke forstået jeres passion for peanut butter og slet ikke peanut butter & jelly sandwichen. Det er to temmelig kalorieholdige ingredienser, der smøres på toastbrød, og så smager det ikke godt. Meget mærkeligt. Men men… så fik jeg en bøtte Jif peanut butter creamy i pakken fra USA, og pludselig så jeg lyset. Peanut butter kan jo smage FANTASTISK! Hold da op, hvor var det guf! Det er faktisk så lækkert, at jeg er ved at anskaffe mig en bøtte mere. Derfor vil jeg også gentage forsøget og lave en peanut butter & jelly sandwich i morgen – og smager det stadigvæk for underligt, så tror jeg bare, at jeg smugspiser det peanut butter… mmm….

34 thoughts on “August: Amerikansk mad

 1. Hej Piskeris,

  det bliver bare så cool med amerikansk måned. Jeg er også vildt fascineret af deres mange convenince produkter, og glæder mig til at se hvad du skal lave af spændende retter :o)

  knus
  Camilla

 2. Det benspænd glæder jeg mig til at følge med i (og måske endda smage) 🙂

  Jeg ELSKER peanutbutter & jelly sammen. Æblegelé er det allerbedste. Det smager sødt, relativt neutralt og giver lidt 'fugt'. Nam nam nam…..

  Vi kan få JIF i en Super Best her i byen, skal jeg tage et par glas med?

 3. Camilla – jeg er allerede nu bange for, at det atter bliver en måned, hvor jeg har en lang liste over ting, jeg simpelthen ikke når, fordi der ikke er dage nok i måneden! Men nu vil jeg prøve at nå en del den næste uges tid, mens jeg stadig har ferie 🙂

 4. Lene – det er også først inde for de sidste par år, at jeg for alvor har opdaget de muligheder, der er i det amerikanske køkken – meen selvfølgelig skal jeg også prøve nogle af de klassiske ting, som er blevet vist i diverse tv-serier 😉

 5. Klidmoster – *fløjter meget uskyldigt* Jeg har da ikke lagt nogen planer endnu… *rømmer sig*

  Æblegelé? Det havde jeg ikke tænkt på. Hm… det må jeg også få prøvet… *vil prøve at huske det*

  Argh, hvordan kan jeg sige nej til sådan et tilbud!? :-O

  Men bare et enkelt – ellers overfalder kalorierne mig bare! 😀
  Tusind tak!

 6. Det bliver spændende at se hvad du kommer til at hive op af glas og krukker, for jeg har nok også forbundet amerikansk mad med ting der kan hives ud af glas..
  Jamie Olivers nye “Jamies USA” er fuld af spændende opskrifter, der viser hvor varieret det amerikanske køkken faktisk er, der blev jeg lidt overrasket..
  Spændende tema!

 7. Spændene , det glæder jeg mig til at følge !!!

  Men det der jordnødde ting, det forstår jeg altså ikke. Måske jeg skulle prøve det mærke der…

  Super Best i Rødovre har en masse usa ting, meget spændene hylder.. Ungerne og jeg bruger meget tid på at læse på tingene.

  Hyggehygge
  Marianne

 8. MissMuffin – jeg så programmerne via DRs hjemmeside, og det var ret spændende! Jeg er ellers ikke til Jamies kogebøger, men den der fristede nu lidt. Pt. har jeg dog den hjemmelavede bog liggende, så det bruger jeg som undskyldning for ikke at købe flere bøger lige nu – jeg har jo rigeligt… *host* 😛

 9. Jule Mig – jeg synes i hvert fald, at det er godt og klart bedre end andre typer, jeg har prøvet indtil nu. Det er godt nok ikke mange, jeg har prøvet, men alligevel 🙂

  Det er lang tid siden, jeg har handlet i Super Best, så det kan være, jeg snart skal lave udflugt dertil igen og se, hvad der frister af amerikaner-varer 🙂

 10. Meget spændende benspæn 🙂 Jeg har prøvet peanut butter èn gang. Det var ikke lige mig. Altså jo lidt måske. På den måde at det var noget underligt noget man ikke helt viste om man kunne lide eller ej. èn ting er sikkert… Det sætter sig på sidebenene 😉

 11. Vibeke – mange tak! Ja, netop – derfor har jeg et eller andet sted været glad for, at jeg indtil nu ikke har været så begejstret for det, men øhm – så må jeg jo træne noget mere 😛

 12. Åh, hvor jeg GLÆDER mig!!!!! Jeg vil sidde klistret til computeren i forventning om hvad du nu har fundet på 🙂
  USA har i mange år haft ry for dårlig mad – men der findes altså også ufattelig mange gode ting – selvom de er præ-fabrikerede. Deres standard er ikke som herhjemme og udvalget er så stort så du knap kan forestille dig det!!
  Jeg glemmer aldrig den første gang jeg trådte ind i supermarkedet i den lille by, hvor jeg var au pair. Jeg har aldrig i hele mit liv set så mange slags morgenmad, brød – ja ALT muligt. Det er helt vildt og en oplevelse i sig selv…..

  Jeg håber, at du kommer derover i nær fremtid, du vil “have a blast” fordi de har så mange virkelige skøre produkter, som du vil kunne få meget sjov ud af.

  Mange hilsner
  Birthe
  PS: det er din egen skyld at du får sådan en lang kommentar, jeg bliver så begejstret ved tanken om USA 😉

 13. NYBH – hæhæhæ! Jeg var også spændt på, hvad du ville sige til månedens benspænd 😉

  Jeg har flere gange fantaseret om at besøge en Wal-Mart – eller lignende – i USA, men jeg tror, jeg ville blive helt paralyseret og bare stirre på de lange rækker af hylder – og bæve ved tanken om alle de ting, jeg IKKE kan slæbe med hjem på grund af pladsmangel i kufferten! 😀

 14. Det ER farligt med de amerikanske supermarkeder, du vil bare hive ned af hylderne hurtigere end ens små arme kan følge med til, men pladsmangel er mit evige problem! 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 15. Pingback: Sweet potato pie med bananyoghurtis og små blåbærtærter | Piskeriset på eventyr

 16. Pingback: Doughnuts | Piskeriset på eventyr

 17. Pingback: Pulled pork | Piskeriset på eventyr

 18. Pingback: Juli: Grill | Piskeriset på eventyr

 19. Pingback: September: Engelsk mad | Piskeriset på eventyr

 20. Pingback: Mac ‘n’ cheese – simpel version | Piskeriset på eventyr

 21. Pingback: Juli: Grill | Piskeriset på eventyr

 22. Pingback: Urehvedeboller med hørfrø og andre morgensager | Piskeriset på eventyr

 23. Pingback: Doughnuts | Piskeriset på eventyr

 24. Pingback: Sweet potato pie med bananyoghurtis og små blåbærtærter | Piskeriset på eventyr

 25. Pingback: September: Engelsk mad | Piskeriset på eventyr

 26. Pingback: Halloween-popcorn - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *