Krydret fisk med papayasalsa

krydret fisk, papayasalsa, salat, fisk, rødspætter, purløg, nelliker, timian, papaya, forårsløg, chili, limeFor nylig arvede jeg en spændende kogebog fra min svigermor. Den hedder ‘Mad fra fjerne gryder’, og i den fandt jeg opskriften til gårsdagens aftensmad. Jeg brugte grøn chili i stedet for rød (og derfor også en større mængde), almindelig papaya i stedet for grøn papaya og rødspætte i stedet for torsk, men ellers holdt jeg mig til opskriften.

Krydret fisk med papayasalsa
2 personer

300 g rødspættefilet
saften fra en limefrugt
2 spsk friskhakket purløg
1 udkernet og finthakket grøn chili
lidt stødt nellike, tørret timian, salt og peber

Papayasalsa:
1 papayafrugt
1 forårsløg
1 udkernet og finthakket grøn chili
saften fra en limefrugt
lidt stødt chili

Skræl papayafrugten og fjern kerner fra den, inden du skær den i tern. Snit forårsløget fint og bland det sammen med alle de andre ingredienser – tilsæt papayafrugten til sidst. Lad det trække i køleskabet en times tid inden servering.

Læg fisken i et smurt ovnfast fad. Bland krydderierne med saften og fordel det ud over fisken. Dæk fadet til med stanniol og sæt det i ovnen ved 200 grader, hvor det skal stå i ca. 15-20 minutter, indtil fisken er hvid og fast.

Note: Ret mild ret – lidt for mild til min smag, så jeg vil anbefale at skrue godt op for krydderierne. Vi spiste lidt chilisauce til, og det piftede det lidt op. Men god idé med papayaen til fisken.

I går fik jeg også tid til at kigge på en meget spændende pakke, jeg modtog fra USA for et par dage siden. Jeg har været med i en sjov leg, hvor man fortæller om sit land/kultur, så jeg har skrevet om Danmark til en amerikaner. Der var mange skønne ting i pakken, og en af de mest imponerende var en hjemmelavet kogebog med masser af opskrifter fra forskellige stater i USA. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse den og forhåbentlig også få prøvet nogle af dem! Der var også sjovt slik, kagedekorationsting, peanutbutter (hæhæ) og macaroni & cheese (endnu mere hæhæ!).24 thoughts on “Krydret fisk med papayasalsa”

 • Åh jeg er SÅ missundelig på din amerikaner pakke… Nu har jeg endnu mere hjemvé. Eller hjemvé er det jo nok ikke når jeg er dansk, men du ved vel hva jeg mener? 🙂

 • Ingen folkefærd er så gavmilde og rare som amerikanerne. Så ja det er dejligt for ig at di får en pakke lige derfra, held & lykke med den. Desere madvaner har jeg så tilgengæld ikke så meget at sige om udover herlige bøffer og rice 'n roni

  Din fiskeret lyder lækker 🙂

 • Ingen folkefærd er så gavmilde og rare som amerikanerne. Så ja det er dejligt for ig at di får en pakke lige derfra, held & lykke med den. Desere madvaner har jeg så tilgengæld ikke så meget at sige om udover herlige bøffer og rice 'n roni

  Din fiskeret lyder lækker 🙂

 • Uhm, den papaysalsa lyder lækker!
  Pakken er ret spændende, man må da hvertfald sige at der er gjort rigtig meget ud af det!
  Håber du afprøver nogle af opskrifterne fra den medsendte kogebog:)

 • Hej Litzy!
  Hehe, jeg kan godt følge dig. Jeg får det lidt på samme måde, når jeg ser japanske dimser og råvarer, for jeg tabte mit hjerte til landet, da vi rejste derovre for nogle år siden 🙂

 • Garn, hund og kat – mange tak! Jeg er også spændt på, hvad det er for nogle sjove ting. Der var også noget meget pudsig slik, og sådan noget kan jeg slet ikke stå for! 😀

 • MissMuffin – jeg var også meget imponeret og rørt over al den energi, der var lagt i den. Jeg tror, at kogebogen skal bladres igennem de næste par dage og studeres grundigt 🙂

 • Annettes – jeps, det er lige noget for mig! Jeg synes, det er så spændende at lære om andre lande og især fra personer, der gerne fortæller om deres nærmiljø 🙂

 • Din fiskeret lyder spændende, jeg tror jeg har den kogebog, ja jeg skriver tror, for jeg har så mange kogebøger, så det grænser til vanvid – men jeg syntes titlen siger mig noget.
  Herlig amerikanerpakke du har fået, – jeg kan ikke fordrage peanutbutter – men resten er ikke så tosset.
  Knus
  Vibeke

 • Vibeke – jeg kendte den ikke i forvejen, men den er ret interessant. Jeg kommer helt bestemt til at prøve mere fra den 🙂

  Peanutbutter kan heldigvis bruges i kager og i visse mellemøstlige/asiatiske (?) retter, så det tror jeg, den skal bruges til 🙂

 • Wauw… sikken en dejlig pakke at få !!! Ser ud til at være mange spændene ting i !!!

  Tror altså du er skyld i at jeg har vildt lyst til fisk i øjeblikket !!! Din bisse…

  Må have købt noget laks, og få det indbagt, det elsker ungerne..

  Hyggehygge

 • Det lyder som en meget lækker pakke du har fået fra USA! Jeg håber, at kogebogen med opskrifter fra forskellige stater kaster lidt af sig her på din blog 🙂

 • Jule Mig – jeg er også meget glad for de fine ting – det er som en skattekiste 🙂

  Ahem – og så er jeg heeelt uskyldig mht. fiske-inspirationen! *gnækgnæk*

 • Madame – jeg har allerede udset mig et par stykker, som jeg skal prøve, og så er det i det hele taget ret interessant at læse, hvad der lægges vægt på i de forskellige stater 🙂

  Eneste problem er bare, at nu får jeg endnu mere lyst til at tage til USA… jeg må hellere se at vinde et par millioner eller fem! 😀

 • Vibeke – jeg deltog i en udvekslingleg via et netværk, jeg er med i. Jeg havde så ikke lige forventet en pakke i den størrelsesorden, men jeg er meget glad og rørt over den betænksomhed, der ligger bag 🙂

 • Sikke dog en fantastisk pakke, nu bliver jeg helt misundelig! 🙂
  Det er lidt pinligt, men jeg kan altså godt lide Kraft's mac 'n cheese…..

  Spændende med den kogebog, den glæder jeg mig til at høre om…..

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – hihi, så skulle du se mig, når du viser pakker fra Mama 😀

  Jeg glæder mig til at prøve m&c – det er noget, jeg virkelig forbinder med USA 🙂

 • Jeg har faktisk nogle opskrifter liggende på mac 'n cheese, som jeg skal have afprøvet – på et tidspunkt – jo, mere jeg tænker over det, bliver det nok snart 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *