Mørksej i thailandsk omfavnelse

mørksej, thai, karrypasta, asiatisk, ingefær, grøn karry, hvidløg, løg, squash, kokosmælk, lime, fiskesauce, rørsukker, basilikumJeg var begyndt at længes efter thaimad igen, så da jeg fandt en pakke mørksej i fryseren, som trængte til at blive brugt, kunne den meget passende indgå i en thai-inspireret ret. Nu er mørksej ikke blandt mine yndlingsfisk – jeg synes faktisk, at den er en anelse kedelig – men jeg kan ofte finde den billigt hos fiskehandleren, og så hænder det, at jeg køber den alligevel. Den fungerer nemlig fint i en ret med masser af krydderier.

Jeg ville gerne have brugt limeblade i retten, men det var vi udgået for, så jeg brugte limesaft i stedet. Normalt ville jeg servere kogte ris til sådan en ret, men jeg havde lyst til nudler, og da vi havde en pakke æggenudler, der skulle bruges op, så kogte jeg dem i stedet.

Mørksej i thaisauce
2 personer

400 g mørksej
lidt rapsolie
1 tsk knust ingefær
1 tsk grøn karrypasta
2 fed hvidløg, pressede
1 løg i tynde både
½ stor squash, flækket, skåret og skåret i tynde skiver
2 små dåser kokosmælk
saften fra en limefrugt
fiskesauce
salt
rørsukker

friske basilikumblade

Bring en gryde vand i kog og put din mørksej i – den skal have 5-10 minutter afhængig af tykkelsen. Imens varmer du olien op i en anden gryde sammen med ingefær og karrypasta. Når det er svitset i et minuts tid, tilsætter du hvidløg, løg og squash. Lad det stege i nogle minutter under omrøring. Tilsæt kokosmælken og lad det simre i nogle minutter – hvor længe afhænger af, hvor langt du er kommet med fisken. Smag retten til med limesaft, fiskesauce, salt og sukker.

Når du anretter din mørksej, lægger du først et lag af ris eller nudler på tallerkenen og derefter den kogte fisk. Hæld grøntsagsgryden over og slut af med friske basilikumblade.

Note: Nu er kokosmælk en af vidunder-råvarerne i køkkenet, og igen i dette tilfælde var den med til at gøre en halvkedelig mørksej til et lækkert måltid. Jeg elsker karryretterne, som thaikøkkenet byder på. du må i øvrigt endelig ikke snyde dig selv for oplevelsen med at putte friske basilikumblade på retten – det løfter lige smagen lidt ekstra og giver et dejligt twist.

9 thoughts on “Mørksej i thailandsk omfavnelse

 1. Hej

  Det ser rigtig lækkert ud. Selvom jeg lige har et issue med kokosmælk.

  Vejret er vist rimelig ligeglad med dit benspænd lige for tiden, hva?

  – Ungersvenden

 2. Ungersvenden – kokosmælk kan ellers redde mange retter 🙂

  Jeg tror nærmere, at det er mit benspænd, der er ligeglad med vejret, for vi fik da grillet i går 😀

 3. Argghhh, vidste jeg ikke skulle bevæge mig ind i dette indlæg. Jeg er sk… sulten! Og nu endnu mere sulten. Må vidst lette rumpetten og anrette noget mad – det kunne jo være at resten af familien også var sultne 🙂

 4. NYBH – det er nemlig skønt at få fisk, men vi er ikke altid gode til at huske at få spist det. Denne weekend er der dog ren samvittighed, for vi fik både fisk til aftensmad fredag og lørdag samt til lørdagsfrokosten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *