Grillede foreller med rødbedecreme og bulgur

grillede foreller, grill, foreller, citroner, rødbeder, creme fraiche, ravigottesauce, romainesalat, bulgur, salturtMånedens benspænd skal naturligvis også byde på fisk, for det er nemlig noget, mange glemmer at smide på grillen, selvom det er mindst lige så let som at stege pølser. Vi købte to fine foreller på torvedagen i lørdags, da vi havde overstået osteindkøbene, så vi kunne få grillede foreller om aftenen. Jeg havde planer om at lave en salat med stribede rødbeder i, men de kære knolde var desværre en anelse for blege og jomfruelige i det, så jeg endte med at bruge et par skiver til pynt og resten i en rødbedecreme.

grillede foreller, grill, foreller, citroner, rødbeder, creme fraiche, ravigottesauce, romainesalat, bulgur, salturtDisse foreller var rensede for indvolde, så fiskene skulle blot skylles i koldt vand. Jeg smurte dem med lidt tangolie (rapsolie kan også sagtens bruges) og dryppede dem med citronsaft, og så puttede jeg citronskiver ind i fiskene sammen med lidt blade fra en lakridstagetes. De fik en tur på grillen i 10-15 minutter, mens låget var på, indtil de var møre.

De grillede foreller blev serveret direkte på spisetallerken – det ser tilpas råt og back-to-nature-agtigt ud, hvilket tiltaler mig, men du kan selvfølgelig sagtens pille skindet af, inden du smider dem på spisebordet.

Fiskene blev som sagt serveret sammen med en rødbedecreme, der bestod af to stribede rødbeder skåret i små tern – blandet med 4 spsk creme fraiche, et par tsk ravigottesauce samt salt og peber. Resten af tallerkenen bestod af fintsnittet romainesalat, kogt bulgur og små kviste salturt.19 thoughts on “Grillede foreller med rødbedecreme og bulgur”

 • Ja, jeg vil i hvert fald sige, at når jeg 'allerede' har læst nogle af bøgerne godt over ti gange (ja, jeg er nørd), tror jeg da ikke at jeg dropper dem nu, bare fordi filmene alle er udkommet ;D

 • Jeg griller heller ikke nok fisk – det her ser lækkert ud. Jeg kommer også til at savne Harry og er helt vemodig. Har ikke set filmen endnu. Har også læst bøgerne flere gange men har også hørt dem som lydbøger på engelsk. Det var virkelig den bedste oplevelse – læst op af sådan en rigtig Dumbledore stemme 😉 Knus

 • Jeg læste det som tangoolie – og studsede lidt over hvad det mon var 😀

  Jeg er ikke god til hel fisk med hoved (øjne) og det hele. Jeg kan simpelthen ikke spise det. Jeg bestilte det engang i Italien, hvor jeg ikke vidste at det var hele fisken jeg ville få ind. Jeg gik totalt i baglås og spiste ikke noget af det overhovedet – men godt ser det ud…..

  Mange hilsner
  Birthe

 • Rødbedecreme lyder rigtig spændende! Men fisk med øjne minder mig lidt for meget om onde stunder på husholdningsskolen :O)
  Det var dejligt at læse om din oplevelse med den sidste Harry Potter-film! Jeg har desvære hverken læst bøgerne eller set filmene, men det kan jo heldigvis nås endnu 🙂

 • Synes, at det er en genial måde at servere fisken på. Det kan ikke skræmme mig. Da jeg var i Kina (for 20 år siden!!) fik vi serveret en kæmpe fisk på et fad med det hele. Den smagte fortrinligt, selvom den lå og kiggede på os 😉 Kommer der en opskrift på rødbedecremen?

 • Det ser rigtig lækkert ud, og god inspiration til grillen. Tror oven i købet at vi har sådan en fiskegrill holder ting (hvad den nu hedder) men den er vist aldrig blevet brugt.
  Det er da vist en fejl vi må gøre noget ved.

 • Xenia – det kan jeg ikke slå, men de fire-fem første af bøgerne har jeg læst flere gange (også som højtlæsning), og alle undtagen de to 7'ere har jeg set flere gange som film. Og – det er hverken sidste gang jeg læser eller ser historierne 🙂

 • NYBH – hahaha, den ville passe godt sammen med salsa 😛

  De var lettest at pille ved bordet, men havde vi serveret det for gæster, havde jeg nok dissekeret de grillede fisk inden serveringen, for folk har det jo ret forskelligt på det område 🙂

 • Madame – jamen så må du bestemt få læst de bøger (når du er færdig med Follett ;-)), for der er mange hyggelige timer i den serie 🙂

 • Camilla – nej, men du er også ret hardcore med de interessante forretningsmiddage, du efterhånden har været på 😉

  Rødbedecremen er beskrevet – den gemmer sig lige efter billede2 🙂

 • Grøntsagspigen – jeg mener, jeg faldt over navnet på dimsen for nylig – men har nu lykkeligt glemt det igen 🙂

  Pøjpøj med fiskegrilleriet 🙂

 • Hanne – ja, det er lidt pudsigt, at man altid forbinder grill med rødt kød eller pølser. Jeg forsøger i hvert fald at smide lidt af hvert på, og det går næsten altid godt 🙂

 • Anette – tak for det. Jeg kan også godt lide at servere hele fisken, når der er én til hver – det virker mest naturligt for mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *