ribeye, oksekødHovedretten i lørdags var langtidsstegte bøffer i bedste Heston Blumenthal-stil. Nåja – vi fik også kartofler, salat og hjemmerørt dressing til, men nu var det kødet, der havde hovedrollen i denne ret!

Jeg har før nævnt, at vi er ret betagede af Heston her i huset, og vi har nydt at se en del af hans tv-shows. Da vi i sin tid så et afsnit, hvor han tilberedte langtidsstegte bøffer, besluttede vi os for, at det ville vi også gøre, så i fredags købte vi et godt stykke ribeye hos slagteren og smuttede derefter hjem for at starte tilberedningen.

Kødet blev smidt på en rist + fad, inden vi fandt flammekasteren frem og ristede kødets overflade. Da langtidsstegte bøffer skal tilberedes ved ret lav temperatur, er dette en metode til at dræbe bakterierne på overfladen, så de ikke får alt for gode ideer inde i ovnen.

Kødet blev derefter lagt i et fad og sat i ovnen ved 55 grader. Ovne kan godt svinge i temperatur, så vi lagde et termometer ind i ovnen for at følge med i, at temperaturen ikke blev for lav. Den skal være på mindst 50 grader, og vores ovn lå konstant på 53 grader, så det passede fint.

Kødet fik et sted mellem 20 og 21 timer, indtil gemalen ikke kunne vente længere, og vi tog det ud for at smide det på grillen.

Kødet blev skåret i et par store bøffer. Det var mere mørt inde i, end vi havde ventet, men stadig meget rødt og saftigt. Bøfferne fik et skud salt og peber og derefter meget kort tid på grillen, og så blev de serveret.
De langtidsstegte bøffer blev serveret – og de smagte godt, men omvendt blev vi ikke blæst omkuld. Vi ærgrede os lidt over, at vi ikke havde gemt et råt stykke af samme kødudskæring, som vi kunne have stegt på grillen og sammenlignet med de langtidsstegte bøffer. Vi diskuterede nemlig, om den dejlige bøf primært skyldtes, at vi havde brugt godt kød fra slagteren, eller om det var langtidsstegningens fortjeneste. Ved billigere kød er langtidsstegning en tydelig fordel, mens det her var mere tvivlsomt, om vi havde behøvet det. Men jeg vil prøve at lave langtidsstegte bøffer igen en anden gang, når vi skal have bøffer, så vi kan lave en bedre sammenligning. Og nej, det er selvfølgelig ikke en undskyldning for at få en god bøf igen… kun lidt…