Oksekød i wok med broccoli

oksekød i wok, asiatisk, kalvefilet, oksekød, majsmel, soyasauce, sherry, broccoli, forårsløg, grøntsagsbouillon, bouillon, fiskesauceDet har været en begivenhedsrig dag, hvor der både er klaret en række vigtige, men ikke særlig spændende ting, der bare skulle overstås. Jeg nåede også et par indkøb – mere om dette i morgen – for efter nogle dage med andre gøremål, er det tid til lidt kvalitetstid i køkkenet denne weekend. Det startede så småt her til aften, hvor jeg fik prøvet en ret fra kogebogen ‘Det kinesiske køkken’ – en ret, som både er hurtig og let at lave, og så smagte den udmærket.

Jeg havde ikke oksetyksteg, som opskriften foreslog, så jeg brugte noget kalvesteg i stedet, og så brugte jeg væsentlig mere broccoli, end opskriften lægger op til. Derudover smagte jeg til med fiskesauce og salt.

Oksekød i wok med broccoli
ca. 3 personer

400 g kalvefilet
1 spsk majsmel
2 spsk soyasauce
1 spsk sherry
½ spsk sukker
1 broccoli
olie
2 forårsløg
1½ dl grøntsagsbouillon
1-2 tsk fiskesauce
salt

Skær kødet i meget tynde skiver og læg dem i en skål. Tilsæt majsmel, soyasauce, sherry og sukker og rør det godt sammen. Lad det marinere i en halv time i køleskabet. Skær broccolihovedet i små buketter (gem stokken til et andet måltid) og lynsteg dem i lidt olie et par minutter. Tilsæt fintsnittede forårsløg og svits det. Hæld det over i en skål og steg nu kød og marinade på kraftig varme, indtil kødet har skiftet farve. Hæld grøntsagerne tilbage over kødet og tilsæt bouillon. Lad det varme et par minutter, inden du smager til med fiskesauce og salt. Servér retten med kogte ris.

Note: Vi spiste ikke så meget ris til, da broccolien fik lov til at fylde meget i retten. Det er en rimelig mild og tilforladelig ret, som bør kunne spises af de fleste – bortset fra dem, der hader broccoli, men de ville jo næppe lave retten alligevel…

4 thoughts on “Oksekød i wok med broccoli

  1. Uhmm, Beef 'n broccoli var en af mine absolut favorit retter på kinesiske restauranter i USA. Jeg endte altid med at bestille det, selvom jeg lovede mig selv, at nu skulle jeg altså prøve noget andet 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Hanne – de er skam også ret sunde! Jeg vil nu anbefale dig at prøve en broccolisalat med bacon og nødder, hvor broccolien er skåret i meget små stykker – det er godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *