Spareribs i sort bønnesauce

Spareribs i sort bønnesauce

Jeg forelskede mig for nylig i en opskrift, hvor jeg hurtigt indså, at jeg ikke kunne finde en af hovedingredienserne – og det gjorde det unægtelig noget sværere at lave retten så autentisk som muligt! Det var en opskrift, jeg fandt i ‘Det kinesiske køkken’, hvor bønnesaucen først og fremmest skal indeholde et par spiseskefulde saltede, sorte bønner – og det har jeg ikke kunne finde nogen steder – hverken i almindelige supermarkeder eller i det thailandske eller tyrkiske! Til sidst købte jeg en dåse almindelige sorte bønner, som jeg fandt hos en tyrkisk grønthandler, og når nu jeg var i gang med at lave om på opskriften, så holdt jeg mig til én soyasauce (i stedet for en lys og en mørk), brugte langt flere grøntsager end den oprindelige opskrift samt erstattede den friske chili med noget stærk thailandsk chilisauce, som jeg har. Og så tog jeg lidt løst på blandingsforholdene, så denne udgave er nok stærkere end den oprindelige.

Jeg lavede første del af retten i går aftes, stillede det i køleskab og klarede selve wokdelen her til aften, mens jeg kogte nudler til. Du kan selvfølgelig lave retten ud i ét, men det her er en smart måde at lave hurtig mad en dag, hvor du kommer sent hjem.

Spareribs i sort bønnesauce

2-3 personer

350 g spareribs (renset for store stykker fedt)
1 dåse sorte bønner
2 fed hvidløg, pressede
2 tsk finthakket ingefær

1 spsk stærk thailandsk chilisauce
½ dl saoyasauce
1 spsk farin
1 dl vand
lidt olie
1 løg, skåret i tynde både
1 lille grøn peberfrugt, skåret i korte strimler
salt

Skære spareribs i fire cm lange stykker og bland det med sorte bønner, hvidløg, ingefær og chili. Tilsæt soyasauce, farin og vand. Hæld det i et ovnfast fad, dæk det med stanniol og sæt det i en forvarmet ovn ved 180 grader. Lad det stege i 1½ time.

Varm lidt olie i en wok og hæld fadblandingen over i det. Tilsæt løg og peberfrugt og lad det stege i nogle minutter. Smag til med salt.

Note: Disse spareribs i sort bønnesauce var en usædvanlig god ret! Jeg tror, den har godt af at stå i køleskabet natten over, så kødet kan trække noget saft og kraft fra kryddervæsken, for det blev meget mørt, lækkert og lige tilpas krydret. Helt bestemt en ret, det er værd at lave igen.12 thoughts on “Spareribs i sort bønnesauce”

 • Hej søde piske
  Jeg mener, at man kan få det i nogle asiatiske supermarkeder. Der ligger et rigtig stort et et stykke nede ad Istedgade, så du eventuelt kan tjekke ud ved lejlighed. Jeg har før brugt sådan noget bønnepasta, men det er vist en lysere udgave. Ellers tror jeg sikkert, at de har noget, der kan bruges. Dejligt at se dig lave en masse asiatisk mad.
  Kh Nadia

 • Hej Piske
  Det ser lækkert ud. Jeg har købt sorte bønner hos en kinesisk købmand i Kbh. De er gærede – lugter fælt, men har en dejlig jordet smag. Man bruger ikke ret meget ad gangen, så en pose varer længe. Spændende med det asiatisk benspænd 🙂
  kh Kim

 • NYBH – så skal jeg lige lave en portion mere – vi kom til at spise op! 😀

  Og det er en af de bedste asiatiske opskrifter, jeg har lavet den sidste måned, så den kan klart anbefales!

 • Foodfanatic – ah, tænkte nok jeg burde forbi et asiatisk supermarked! Jeg synes ellers, at det thailandske er ret velassorteret. Jeg må kigge efter det, næste gang jeg kommer forbi Kbh centrum 🙂

 • jeg ville have troet at det var ligesom forskellen på saltede og syltede kapers, men det er nok noget andet i det asiatiske køkken 🙂
  retten lyder meget lækker.
  God weekend
  Knus S

 • Signe – hm, det er muligt. Jeg må indrømme, at jeg ved meget lidt om kapers, så jeg har ikke noget sammenligningsgrundlag. Men retten var ret lækker 🙂

  Mange tak og i lige måde!

 • NYBH – tak for link! Jeg ved ikke hvorfor, men jeg tænkte slet ikke på at kigge efter varen på nettet. Sært 🙂

  Jeg tror dog, at jeg skal udforske det asiatiske køkken nærmere på et tidspunkt, for der er godt nok mange spændende retter og sjove ingredienser!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *