Kinesiske dumplings og malaysiske satayer med oksekød

Kinesiske dumplings og malaysiske satayer med oksekød

Her til aften havde vi bøllespiren plus forældre til spisning, så jeg fandt et par asiatiske opskrifter frem. Den ene – dumplings – har jeg prøvet at lave én gang før, men denne gang freestylede jeg indholdet i de små dejpakker. Vær lige opmærksom på, at jeg fik lavet dobbelt så meget fyld, som jeg skulle bruge, så sørg enten for at halvere fyldet eller lav mere dej.

Den anden opskrift har jeg fra ‘Eksotisk mad fra Kina og Asien’, hvor jeg dog brugte en anden oksekødsudskæring og droppede kommen.

Kinesiske dumplings med oksekød, shiitake og forårsløg

20 stk.

Dej:
240 g hvedemel
1½ dl vand

Fyld:
300 g hakket oksekød
150 g shiitake svampe, finthakkede og ristet på pande
3 forårsløg, fintsnittede
1 spsk soya
1 spsk fiskesauce
lidt salt

Bland og ælt dejen sammen og lad den hvile en halv times tid. Bland fyldet sammen og form små kugler – ca. på størrelse med en valnød af dejen og ‘massér’ den forsigtigt ud til en lille flad rund pandekage. Put en smule fyld på den ene halvdel af dejen, fold den anden halvdel over og tryk kanterne sammen med en gaffel. Bring en gryde vand i kog og put forsigtigt 3-4 dumplings i gryden. Lad dem koge i 3-4 minutter, inden du fisker dem op af gryden og sætter en ny portion over.

Servér dem sammen med sursød sauce eller sød blommesauce.

Note: De her var mindst lige så lækre som de oprindelige, og i det hele taget har jeg indtryk af, at du godt kan eksperimentere en del med fyldet i dumplings.

Malaysiske satayer med oksekød

ca. 6 spyd

650 g oksespidsbryst
½ tsk fintrevet citronskal
1 tsk gurkemeje
1 tsk fenikkelfrø, stødt
1½ tsk salt
1 spsk farin
1 spsk soya
125 g kokosmælk

Skær kødet i lange smalle strimler og stik dem på bambusspyd. Bland resten af ingredienserne og smør spyddene med marinaden. Dæk spyddene til, stil dem i køleskabet og lad dem marinere i mindst to timer – jeg gjorde dem klar om morgenen, så de stod og hyggede sig i køleskabet hele dagen.

Steg spyddene på en grill eller i ovnen – sørg for at vende dem godt undervejs. Servér sammen med ris samt røde løg og agurkeskiver, der er vendt i en marinade af eddike, rørsukker og salt.

Note: Meget spændende marinade, som jeg godt kan finde på at bruge igen på et tidspunkt.15 thoughts on “Kinesiske dumplings og malaysiske satayer med oksekød”

 • note to self: lad være med at gå ind på Piskeris's blog, når du er bare det mindste sulten!

  Det ser virkelig lækkert ud!! De der satay'er, sådan en kunne jeg godt lige klemme ned tror jeg – og så selvfølgelig en dumpling. Ikke fair at bringe dumplings uden advarsel først 😉

  Jeg så lige sådan en dumpling presser i et Rachael Ray blad den anden dag, den så rigtig smart ud. Jeg overvejede faktisk seriøst at købe sådan en, fordi jeg jo laver SÅ mange dumplings……not! 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – hæhæhæ! Men der var advarsel i overskriften 😉

  Til gengæld fik du mig lige til at indse, at jeg glemte en af hovedpointerne med at lave dumplings i dag – jeg har nemlig en dumplingpresser på besøg fra min mor, som jeg havde planer om at teste, men jeg var så rundforvirret under madlavningen, at jeg helt glemte at bruge den! :-O

  Det betyder desværre, at jeg snart må lave det igen… 😉

 • Næææ så kom der jo lige inspiration til hvad jeg skal lave udover forårsruller, når jeg skal have brugt noget af min blommesauce 🙂
  Jeg har dog aldrig prøvet at lave dumplings før – har du prøvet at varme dem op igen efter kogningen, og i så tilfælde, hvordan har du gjort?

 • Det lyder meget, meget lækkert, Piskeris! Jeg kan smage dine malaysiske satayer ved bare at læse opskriften. Nu har jeg inspiration til aftensmaden, tak 🙂

 • Er igen begejstret for etiketten 'Benspænd'! Og igen begejstret for at bespænd sagtens kan klares – ser det ud til! Elsker dumplings, og har netop fundet en mikrolille kinesisk butik hernede; tror jeg må derind på vejen hjem fra skole 🙂
  Kh. Eva

 • Heidi – hæhæ, ja det passer fint til – og den yngste gæst i går var ret vild med det blommesauce, men det er jo også ret sødt 😉

  Ja, og de smager fint. De virker mere kompakte i det, da dejen har fået lov til at 'sætte sig', men de smager og mætter fint.

  • Jeg har ikke prøvet, men det vil jeg tro? Hvis du prøver, så skriv meget gerne, om det kunne lade sig gøre 🙂

  • Nej – det bliver tilberedt under kogningen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine dumplings har kogt længe nok, så fisk en af dem op med en gaffel og skær den over 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *