Phad thai – stegte risnudler

Phad thai – stegte risnudler

Sidste weekend fik jeg en stabel kogebøger af et par venner, som skal flytte til London i nogle måneder og derfor havde brug for at rydde lidt ud i ejendelene. Flere af dem var kogebøger med asiatiske retter, og i kogebogen ‘Lækre originalopskrifter fra Asien II’ fandt jeg en opskrift, som jeg lod mig inspirere af til aftenens måltid. I retten bruges der risnudler, men jeg havde nogle interessante nudler lavet på bønner (fundet i det thailandske supermarked), som jeg brugte i stedet. Desuden brugte jeg nok lidt mere kød, end der var i den oprindelige opskrift, jeg brugte chiliolie i stedet for frisk chili, og så erstattede jeg de friske bønnespirer med nogle fra dåse, for det var, hvad jeg lige havde ved hånden. Kinesisk purløg havde jeg ikke, så det undlod jeg at bruge (!).

Phad thai

2 personer

nudler nok til to personer
1 svinekotelet, skåret i smalle strimler
en stor håndfuld rå rejer, hakkede
2 fed hvidløg, pressede
en god sjat chiliolie
1 spsk fiskesauce
1 spsk limejuice
1 spsk farin
1 æg, pisket
finthakket frisk koriander
saltede peanuts

Læg nudlerne i vand i ca. 10 minutter, eller indtil de er bløde. Steg hvidløg og svinekød i chiliolie i en wok i et par minutter. Tilsæt rejekødet, og lad det stege et par minutter mere. Hæld nudlerne i wokken sammen med lidt vand, læg låg over, og lad dem koge 1-2 minutter. Tilsæt fiskesauce, farin, æg og limejuice og vend wokkens indhold godt rundt, indtil ægget får væsken til art tykne. Vend bønnespirer i og drys hakket koriander over. Servér sammen med saltede peanuts.

Note: Det var en interessant ret, men den delte vandene noget ved spisebordet. Gemalen syntes vældig godt om retten, mens jeg var noget mere skeptisk. Min største anke var dels nudlerne (som havde en ret pudsig og lidt gummiagtig konsistens, jeg ikke helt kunne forlige mig med) dels korianderen, som jeg havde været lidt for gavmild med (da jeg gerne ville bruge den sidste rest op). Begge ting havde ikke noget med den oprindelige opskrift at gøre, så det var mere mig, der var lidt kræsen.8 thoughts on “Phad thai – stegte risnudler”

 • Jeg har det på samme måde med bøger. Jeg er meget overbeskyttende omkring mine bøger! De skal bare ikke gå i stykker!

  Men lige præcis, det er sjovt at smadre noget, især når det er meningen at den skal ødelægges! 😀 Så gør det jo ikke så meget ;D

 • Hej Coewless!
  Nej, det er jo det! Tanken fascinerer mig ret meget – når nu det er noget, jeg ellers plejer at pylre om, så føles det ekstra forbudt 😉

 • Synet er i hvert fald flot, og så kan du jo altid justere opskriften lidt en anden gang. Bortset fra fishsaucen synes jeg det lyder meget lækkert – asiatiske retter er lige os 🙂
  Ha' en dejlig weekend, Piskeris!

 • Madame – mange tak! Jeg har ikke nær så meget lyst til at bruge oceaner af tid i køkkenet for tiden, og der er mange af de asiatiske retter jo gode, da de ikke tager så lang tid at lave. Men jeg hungrer også efter simremad, så det må jeg snart kaste mig over 🙂

 • NYBH – den var noget anderledes, end hvad jeg ellers har prøvet, og så skal den jo afprøves! 😀

  Jeg skal lige lure, om det er en opskrift, jeg skal arbejde videre med eller blot servere for gemalen 😉

 • Jule Mig – jep, og dem laver jeg en del af for tiden, for jeg synes, der skal ryddes lidt ud i gemmerne – der skal jo være klar til alle efterårsingredienserne 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *