Klassisk Cordon Bleu

Klassisk Cordon Bleu

Da jeg annoncerede mit 60’er-benspænd, blev der straks spurgt efter Cordon Bleu. Og det er da også en ret, der passer godt ind i det svinekødsglade årti. Retten kommer fra Schweiz, men er blevet en klassiker i det danske køkken.

Jeg har tidligere lavet Cordon Bleu på kylling, der er en mere moderne udgave, men nu var det tid til den med svinekoteletter. Jeg brugte brie i denne udgave samt tilføjede lidt krydderier til raspen. Du kan dog sagtens bruge en anden slags ost (så længe den er god til at smelte) og undlade cayennepeberen, hvis du vil have en mildere smag.

Cordon Bleu med svinekød

2 personer

2 tykke svinekoteletter
1-2 skiver parmaskinke
2 skiver blød brie
1 æg, pisket
salt og peber
½ tsk cayennepeber eller chilipulver
ca. 1½ dl rasp
smør til stegning

Du skal lave et dybt snit i siden af hver kotelet, og det letteste er at gøre det som det første. Sørg for at lave en dyb lomme i kødet. Læg derefter koteletterne i en frostpose, som du derefter lægger på på et spækbræt. Bank koteletterne flade med en kødhammer (frostposen sørger for, at kødsaften ikke sprøjter i alle retninger). Fold skinke omkring et stykke brie og tryk det ind i lommen i kødet. Du kan evt. lukke det til med en tandstik.

Hæld raspen ud på en stor tallerken og vend krydderierne i. Vend koteletterne først i pisket æg og derefter i rasp. Smelt en stor klat smør på en pande og steg koteletterne ved mediumvarme, indtil de er godt gyldne på begge sider.

Cordon Bleu serveres typisk med kogte kartofler – og evt. flere kogte grøntsager. Jeg valgte dog at servere den sammen med broccoli og ærter samt en simpel sauce lavet på 1 spsk hvedemel, 1 spsk smør, 1 dl mælk, lidt muskatnød, lidt citronsaft samt lidt salt.

Note: Cordon Bleu er et glimrende eksempel på en klassisk dansk ret, hvor man panerer kødet. Jeg synes, at det klæder retten rigtig godt at servere den sammen med kogte grøntsager, så den ikke føles nær så tung, men det er naturligvis helt op til dig.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *