Mørbradbøffer med svampe
Jeg fortsætter månedens 60’er-benspænd med endnu en svinekødsret – nemlig mørbradbøffer! Jeg har set den i flere varianter – både den helt enkle med bløde løg og så de lidt mere luksuriøse med fløde og evt. bacon. Og jeg endte med flødeudgaven, for så var der samtidig sauce til. Helt perfekt.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Madbanditten, men jeg undlod bacon, skar ned på fløden, skruede op for smagsgiverne samt valgte en mere enkel tilberedningsmetode, da tilberedte retten på én stor pande.
En klassisk omgang mørbradbøffer vil typisk blive serveret med kogte kartofler og evt. forskellige kogte grøntsager. Jeg trængte dog til noget frisk kål, så jeg fintsnittede spidskål og brugte det som tilbehør.
Mørbradbøffer med svampe
3-4 personer
1 svinemørbrad
smør til stegning
salt og peber
1-2 mellemstore løg, skåret i tynde både
250 g svampe, skåret i skiver
1 spsk stærk sennep
1 tsk timian
1½ dl fløde
1 dl vand eller bouillon
Skær fedt og sener fra svinemørbraden og skær derefter kødet i skiver på ca. 2 cm. Bank dem flade med en kødhammer. Har du ikke det, så går Jorden heldigvis ikke under, men kødet bliver ikke helt så mørt.
Smelt en klat smør på en stor dyb pande og læg mørbradskiverne på. Drys salt og peber på. Brun kødet på begge sider og tag dem så op og læg dem på en tallerken. Smelt lidt mere smør på panden og steg løgbådene, til de bliver møre. Tilsæt svampene og steg dem, til de bliver bløde. Rør sennep, timian, fløde og vand ud i grøntsagsblandingen og lad det simre i nogle minutter, inden du lægger mørbradbøfferne tilbage i panden. Lad det simre videre i ca. ti minutter. Smag til med salt og peber.
Note: Mørbradbøffer er som sagt en klassiker, men du kan lave mange varianter. Prøv for eksempel at tilsætte lidt paprika og/eller chili for at give retten mere farve og smag.