Skipperlabskovs med svinekød

Skipperlabskovs med svinekød

I denne måned laver jeg mad fra 60’erne, og første ret er skipperlabskovs. I 60’erne blev gryderetter nemlig populære, og her passede skipperlabskovs godt ind, da den bliver lavet på oksetykkam, der skal koge i flere timer.

Men. Jeg har altså lavet en moderne version. For det første køber jeg pt. ikke oksekød (det er en lille udfordring, som gemalen og jeg har stillet os selv i et år), så jeg har lavet skipperlabskovs på svinekød – nærmere bestemt bacon. For det andet har jeg reduceret kødmængden til ca. 20-30% i forhold til den originale udgave.

Skipperlabskovs er en ret kulhydrattung ret, så jeg vil foreslå, at du servere kålsalat eller andre grøntsager ved siden af.

Skipperlabskovs

2 personer

100 g bacon, skåret i mindre tern
Lidt smør
2 mellemstore løg, skåret i tynde både
3-4 dl vand
2 laurbærblade
½ tsk sorte peberkorn
ca. 500 g skrællede kartofler, skåret i mundrette stykker
1 spsk hvedemel
1 spsk blødt smør
Salt

Smelt lidt smør i en gryde og steg baconen, til den begynder at blive sprød. Tilsæt løg og ekstra smør og steg dem ved mediumvarme, indtil de bliver bløde. Vend kartoffelstykkerne i løgene og hæld vand over. Tilsæt laurbærblade og sorte peberkorn og lad det simre i 20-30 minutter (uden låg), indtil kartoflerne er møre. Rør smør og hvedemel sammen i en lille skål og rør lidt af væden fra gryden i, så det bliver en jævn masse. Hæld det tilbage i gryden og rør godt rundt.

Smag din skipperlabskovs til med salt og servér den lun – gerne med et lille drys hakket persille samt syltede rødbeder til.

Skipperlabskovs er i øvrigt en glimrende ret dagen derpå, så hjælp dig selv og lav en større portion, så du blot skal lune den på andendagen.

Note: Sådan en moderne skipperlabskovs smager nu slet ikke så tosset – og så er den noget hurtigere (og billigere) at lave i forhold til den originale. Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *