Februar: Mad fra 60’erne

Februar: Mad fra 60’erne

I denne måned tager jeg på en tidsrejse tilbage til før jeg blev født, for jeg har tænkt mig at lave mad fra 60’erne. Det var dengang, hvor kvinderne for alvor indtog arbejdsmarkedet, og det betød, at madlavning nu skulle være lettere og hurtigere. Gryderetter og hurtige retter på panden blev populært. Udvalget af dåsemad steg, og da det moderne køleskab samtidig spredte sig til de danske hjem, så blev det pludselig lettere at opbevare madvarer i længere tid.

60’erne var også årtiet, hvor Karolines Køkken blev grundlagt, for nu skulle danskerne få øjnene op for alle de gode mejeriprodukter. Den første Karoline-kogebog blev udgivet i 1962, og i løbet af 70’erne og 80’erne blev ni opskriftshæfter uddelt til de danske hjem.

Og så begyndte de udenlandske råvarer for alvor at komme til landet i form af blandt andet ris, makaroni, iceberg salat, avokado og ananas (især den sidste begyndte at optræde i nogle meget sære madsammensætninger…).

Som altid når det gælder retter, der kendetegner et årti, så kan man ikke stille det så skarpt op. Der er retter fra 60’erne, som jeg helt klart forbinder med 80’erne og 90’erne, fordi de også var populære der, men jeg vil forsøge at lave mad, der passer til det årti.

Hvis du har ideer til, hvad jeg skal lave af mad fra 60’erne, så smid endelig en kommentar!



8 thoughts on “Februar: Mad fra 60’erne”

 • Mørbradgryde, skipperlabskovs og boller i karry og forårsruller med ris, forbinder jeg med 60’erne. Gerne fra dåse, hos farmor😂
  Hertil i det søde: Roulade, fromager og frugtsalat med råcreme.
  Alt sammen hovedsagligt baseret på, hvad jeg ved, mine forældre spiste som børn og på gamle danske film 😄

  – A

  • Skibberlabskovs er på vej på bloggen 😀
   Hov roulade – det kunne være sjovt at lege med igen. Jeg overvejer også frugtsalaten men skal lige lure, hvordan jeg laver en vinterversion 🙂

 • Det glæder jeg mig til at følge.
  Jeg tænker stuvet makaroni, drømmekagen fra Brovst, gratin af en art og alt af svin – da gris på gaflen var det store indsatsområde. 🌞🌞

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *