Fyldte chili-tomatmarinerede koteletter og summertime-drink

fyldte koteletter, koteletter, svinekød, olivenolie, grill, tomatkoncentrat, cayennepeber, røget paprika, mørk farin, bacon, tomater, gorgonzolaI går havde vi gæster, og med sol på terrassen blev vi selvfølgelig nødt til at grille. Gemalen og jeg var i Kvickly om formiddagen, men  her var kødudvalget ærlig talt noget sølle. Til sidst tog vi en pakke meget tyndtskårne koteletter, som jeg så valgte både at marinere og lægge sammen om noget fyld.

Fyldte chili-tomatmarinerede koteletter
5 personer

10 tyndtskårne koteletter
1½ dl olivenolie
1 dåse tomatkoncentrat (på 140 g)
2 stk friske hot cayennepeber, hakkede
2 spsk røget paprika
2 spsk mørk farin
2 pakker bacon
2 tomater, skåret i skiver
gorgonzola
friske basilikumblade

Marinaden røres af olivenolie, tomatkoncentrat, cayennepeber, røget paprika og mørk farin, og koteletterne vendes godt i dem. Dæk koteletterne til og stil dem i køleskabet i 3-4 timer. Lige inden, de skal bruges, lægges de sammen om to tomatskiver, 1-2 tsk gorgonzola samt lidt basilikumblade. Brug tre baconskiver til at vikle om koteletterne og luk koteletterne helt til med tandstikkere. Steg koteletterne på indirekte varme på grillen.

Note: Marinaden blev ikke voldsomt stærk, så du kan godt skrue op for chilimængden, hvis du gerne vil have en hot oplevelse. Jeg var ret vild med kombinationen af marinaden og fyldet, der begge gik godt med svinekødet. Koteletterne blev serveret sammen med kogte danske kartofler samt en salat bestående af romainesalat, friske majskorn og friske ærter, agurketern samt en frisk æble-balsamicodressing, som vi købte i Barcelona.

Inden aftensmaden var der dog også tid til en drink i solen, så jeg opfandt denne søde drink.

Summertimesummertime, drink, mangojuice, bananlikør, Rose's Lemon
1 person

1 dl mangojuice
½ dl bananlikør
1 spsk Rose’s Lemon
isterninger
sugerør og pynt

Bland mangojuice, bananlikør og Rose’s Lemon i et højt glas. Fyld op med isterninger og pynt med sugerør og andre sjove ting.

Note: Drinken er rimelig sød, men Rose’s Lemon giver lidt modspil, og du kan selvfølgelig bruge mere af denne (eller friskpresset limesaft), hvis du vil justere drinkens sødme.

5 thoughts on “Fyldte chili-tomatmarinerede koteletter og summertime-drink

  1. Dine fyldte chili-tomatmarinerede koteletter lyder bare så lækre! Og sikke en dejlig aften vi havde i går – nu er sommeren da endelig kommet tilbage. Vi nød også det lune vejr, men det var til en lang travetur.

  2. Madame – mange tak. Ja, det var sååå tiltrængt med sol i går! Vi fik også lidt i morges, men så stod resten af dagen på gråvejr. Ret ærgerligt da vi var ude det meste af dagen, men vi havde fornuftigt tøj på, så det gik 🙂

  3. NYBH – hehe, tusind tak! Denne her købte jeg hos det lille tyrkiske supermarked i nærheden, men Fakta har det også på tilbud ind imellem, så måske du kan være heldig at finde det der 🙂

  4. Pingback: August: Svinekød | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *