Wanja jeon – koreanske frikadeller

Wanja jeon – koreanske frikadeller

Der findes frikadeller virkelig mange varianter verden over, så selvfølgelig findes der også koreanske frikadeller! De laves på hakket kød rørt med tofu og finthakkede grøntsager, inden de vendes først i hvedemel og så i pisket æg, inden de steges i godt med olie. Og især tofuen gør, at de koreanske frikadeller kan række til flere, for det mætter godt!

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Korean Bapsang, men justerede på nogle af målene samt holdt mig til svinekød, da jeg skulle vælge hvilken type hakket kød, jeg ville lave dem på.

Koreanske frikadeller

5-6 personer

400 g hakket kød*
1 mellemstor gulerod, skåret i meget små tern
1 lille løg, skåret i meget små tern
1 forårsløg, skåret i meget små stykker
100 g tofu, drænet og smuldret
1 æg
salt og peber

Derudover:
1-1½ dl hvedemel
2 æg, pisket sammen på en tallerken
rapsolie til stegning

*man bruger normalt hakket oksekød eller en blanding af oksekød og svinekød, Jeg valgte dog at lave en udgave kun på svinekød, da vi pt. ikke køber oksekød

Rør kød, grøntsager og æg sammen sammen med lidt salt og peber. Ælt derefter den findelte tofu i.

Form kødkugler på størrelse med golfbolde og tryk dem flade i hånden. Vend ca. halvdelen af dem i mel.

Hæld rapsolie i en stor pande, så der er et ca. 1 cm tykt lag. Varm det op. Når olien er klar, vender du kødbøfferne i de piskede æg, inden de steges på panden. De skal have nogle få minutter på hver side.

Steg anden halvdel af farsen på samme måde.

Servér dine koreanske frikadeller med spinatsalat og kogte ris.

Note: Det er nogle gode, mættende koreanske frikadeller! De er rimelig milde i smagen (men grøntsagernes smag træder fint frem), så de kan sagtens serveres sammen med krydret tilbehør og/eller sauce.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *