porre-kartoffelsuppe, kartoffel-porresuppe, grøntsagssuppe, suppe, porrer, kartofler, bacon, hønsebouillon, bouillon, svinekødDa jeg den anden dag sad og kiggede i de opskrifter, jeg for længe siden samlede i et Word-dokument, faldt jeg over en opskrift på porre-kartoffelsuppe. Jeg kan ikke helt huske, hvor jeg har den fra – tror måske den er fra et netforum – men jeg mente i hvert fald, at det var på høje tid at afprøve den!

Det var selvfølgelig forledt af, at jeg havde nogle porrer og kartofler, der også skulle bruges, samt at jeg ville lave noget hurtigt, let og sundt som jeg også kan bruge til frokost og aftensmad i morgen.

Jeg er ellers ikke suppefan, men porre-kartoffelsuppe og tomatsuppe er nu slet ikke så ringe endda…

Porre-kartoffelsuppe
ca. 3 personer

10 mellemstore kartofler
1-2 porrer
1 løg
2 bouillonterninger
peber
evt. bacontern

Kartofler, porrer og løg skæres i skiver og koges godt møre i ca. ½ time. Vandet sies fra over i en skål. Blend grøntsagerne med lidt af kogevandet. Opløs bouillonterningerne i lidt af kogevandet og blend det med grøntsagsblandingen. Tilsæt kogevand, så konsistensen bliver som du vil have det.

Du kan spise den, som den er, men jeg kan godt lide lidt at tygge på, så medmindre du er vegetar, vil jeg foreslå, at du ristert nogle bacontern på en pande og drysser dem ovenpå suppen. Bruger du bacon til suppen, behøver du ikke at putte salt i.

Note: Porre-kartoffelsuppe er en af mine absolutte yndlings-grøntsagssupper! Den er fyldig og mættende – og superlet at lave! Du kan gøre den lidt mere fed og cremet ved at udskifte noget af kogevandet med fløde.