Krydret dhal

Krydret dhal

Dhal er en af Indiens mest kendte retter og er samtidig en ret populær vegetarret – ikke mindst fordi det er let at lave utallige varianter af den. Retten staves også daal og dal, hvilket kan skabe forvirring, men jeg holder mig til stavemåden dhal i denne version.

Dhal består typisk af linser og til tider bælgfrugter. De koges møre sammen med masser af krydderier og eventuelt lidt grøntsager. Jeg har lavet en version, hvor der er skruet godt op for krydderierne. Jeg havde en halv dåse flåede tomater, der skulle bruges, så de kom også i (men kan udelades), og så valgte jeg at gøre min dhal ekstra cremet og mættende ved at tilføje noget kokosmælk. Vil du have en udgave med færre kalorier, så kan du blot udelade kokosmælken.

Det skal i øvrigt tilføjes, at dhal som regel bliver kogt i en gryde, men i anledning af pande-benspændet tilberedte jeg den naturligvis på en stor pande.

Krydret dhal

Ca. 5 personer

Olie til stegning
2 mediumstore løg, skåret i små tern
3-4 fed hvidløg, hakkede
1 spsk spidskommen
1 spsk stødt koriander
1 spsk sød paprika
1 spsk garam masala
1 tsk gurkemeje
½ tsk chili
400 g røde linser
5-6 dl grøntsagsbouillon eller vand
½ dåse flåede tomater (kan udelades)
1½-2 dl kokosmælk
salt

Derudover:
friskhakket persille og/eller frisk koriander

Hæld olie på en stor pande. Svits løg ved mediumvarme et minuts tid. Tilsæt hvidløg og rør det godt sammen. Tilsæt krydderierne og lidt mere olie og steg det et minuts tid. Skyl linserne og rør dem i krydderiblandingen. Tilsæt bouillon/vand, tomater samt kokosmælk. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil linserne er møre. Smag til med salt.

Servér din dhal med friskhakkede krydderurter og eventuelt lidt brød til. Du kan også servere dhal som tilbehør til andre retter.

Note: Dette er en dejlig krydret ret, der samtidig får en lækker cremet konsistens og rund smag af kokosmælken. Jeg er virkelig fan af den krydrede smag, som har masser af nuancer uden at være stærk.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *