Grøntsagsmoussaka

Jeg havde fundet en opskrift på grøntsagsmoussaka frem, som jeg ville udsætte min vegetarven for i dag, men desværre meldte hun fra få timer inden, så jeg skyndte mig at invitere et vennepar, der bor tæt på mig, og de kunne heldigvis godt komme og hjælpe mig med at teste opskriften 🙂

Opskriften er en fotokopi, som jeg har haft i lang tid – måske endda i en del år? – men nu skulle det altså være!

Grøntsagsmoussaka
4 personergrøntsagsmoussaka, moussaka, kartofler, aubergine, squash, champignons, vegetar, græsk, svampe, tomater, hvidløg, æg, creme fraiche, ost, rasp

500 g kogte kartofler i skiver
1 aubergine i skiver
1 squash i skiver
3 spsk olie
2 hakkede løg
250 g champignon i skiver
4 tomater i både
2 fed presset hvidløg
salt og peber
3 æg
1 lille bæger creme fraiche
4 spsk revet ost
4 spsk rasp

Squash og aubergine svitses i lidt af olien. Løg, champignons, tomater, hvidløg og persille svitses i resten af olien og krydres med salt, peber og kanel. Halvdelen af kartofler, squash og aubergine lægges i et smurt, indfast fad. Tomat-løg-champignon-blandingen hældes over, og resten af kartoffelskiver, squash og aubergine lægges ovenpå. Æg, ost og creme fraiche røres sammen, hældes over, og der drysses med rasp.

Fadet med grøntsagsmoussaka sættes i en kold ovn, der indstilles på 200 grader og bager i 40 minutter + 15 minutter ved eftervarmen. Serveres med groft brød og tzatziki.

Note: Det blev en ret vellykket grøntsagsmoussaka. Det er en rigtig god måde at få brugt en rest kogte kartofler på, men det er også en rigtig god og mættende vegetarret. Kan anbefales.

grøntsagsmoussaka, moussaka, kartofler, aubergine, squash, champignons, vegetar, græsk, svampe, tomater, hvidløg, æg, creme fraiche, ost, rasp

Den færdige grøntsagsmoussaka – mmmm!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *