Minimajs i krydret sauce

Minimajs i krydret sauce

Minimajs optræder yderst sjældent i mine opskrifter. Jeg vil gætte på, at jeg har fået dem for mange gange i kedelige retter som barn. Men i anledning af månedens mere med majs-benspænd, så skal de da have chancen igen!

Jeg faldt over en opskrift fra det manchuriske køkken hos Hebbars Kitchen. Jeg justerede dog lidt på ingredienserne samt valgte at lave ekstra sauce, da jeg ellers syntes, at retten blev for tør.

Minimajs i krydret sauce

2 personer

10 minimajs
1 dl hvedemel
½ dl majsmel
½ tsk cayennepeber eller chilipulver
½ tsk ingefærpulver
lidt salt
ca. 1 dl vand

½ l rapsolie

Krydret sauce:
1 forårsløg, finthakket
lidt olie til stegning
3 fed hvidløg, finthakket
1½ spsk stærk chilisauce
1½ spsk soyasauce
1½ dl ketchup
evt. ½ dl vand
salt og peber

Rør de to typer mel sammen med salt, ingefær og cayennepeber/chili. Tilsæt vand lidt efter lidt, indtil du får en tyk og klæbrig dej. Del hver minimajs i tre stykker og vend dem i dejen.

Varm olien op i en lille kasserolle. Når den er klar (stik den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i. Bobler det omkring træet, så er olien klar). Frituresteg 5-6 stykker ad gangen, indtil de er letgyldne. Læg dem på et par stykker køkkenrulle, mens du steger resten.

Så er det tid til den krydrede sauce. Hæld lidt olie på en lille pande og svits forårsløg og hvidløg ved mediumvarme et minuts tid. Tilsæt chilisace og soyasauce, rør rundt og tilsæt så ketchuppen.Lad det simre ved lav varme i et par minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du synes, at saucen bliver for tyk. Smag til med salt og peber, inden du vender de friturestegte minimajs i saucen.

Servér retten med det samme – gerne kombineret med andre grøntsager og/eller kogte ris.

Note: Disse minimajs i krydret sauce var en virkelig positiv overraskelse! Masser af smag og stadig tilpas fasthed i majsene til, at de var gode at bide i. Jeg synes, at der er så megen smag i denne ret, at den fint kan erstatte kødet i et hovedmåltid.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.