Grønkålstærte

Grønkålstærte

Denne grønkålstærte bliver sidste ret i mit grøn mad-benspænd, og det er samtidig også et farvel til vintermaden. Selvom vejret er ret ustadigt pt, så vinker jeg farvel til kål og rodfrugter og inviterer sommergrøntsagerne ind i madlavningen igen. Når man som jeg spiser meget sæsonbetonet, så kan tanken om friske agurker og tomater nærmest give mundvand på denne årstid!

Jeg har baseret tærten på frossen grønkål, men du kan selvfølgelig også bruge frisk kål. Så skal du dog koge og finthakke den først, inden du blander den i fyldet.

Dejen er en lidt modificeret udgave af den, jeg brugte til ærtetærten.

Grønkålstærte

4-5 personer

Dej:
75 g koldt smør, skåret i små stykker
1 æg
3 dl hvedemel
½ tsk salt
1-2 spsk vand

Fyld:
300 g frossen, hakket grønkål
7 æg
50-60 g hård ost – gerne Vesterhavsost eller PrimaDonna
salt og peber

Tø grønkålen op.

Rør mel og salt sammen i en skål og gnid smørret ud i det. Tilsæt ægget og ælt det – tilføj lidt vand for at få dejen til at hænge sammen. Rul dejen ud på et meldrysset bord og bred det ud i et ildfast tærtefad med en diameter på ca. 28 cm. Stil fadet i køleskabet en halv times tid.

Tag fadet ud af køleskabet og prik bunden flere steder med en gaffel. Sæt det i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Mens tærtebunden bager, river du osten fint, tager 2 spsk fra og rører resten den sammen med grønkål, æg og krydderier. Hæld fyldet i tærten og drys det sidste ost over. Stil fadet tilbage i ovnen og bag den i ca. 30 minutter.

Servér din grønkålstærte lun – for eksempel sammen med frikadeller eller glaseret skinke.

Note: Grønkålstærte er en tæt og mættende tærte. Osten giver den en lidt dybere smag. Den vil være god at kombinere med kød eller vegetarfrikadeller samt lidt hummus eller tzatziki.4 thoughts on “Grønkålstærte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *