Friturestegte ostekugler med majs

Friturestegte ostekugler med majs

Her kommer sidste ret i mere majs-benspændet – nemlig supersaftige friturestegte ostekugler med majs! Det er altså en lækker snack, jeg kun kan anbefale!

Jeg fik ideen fra Delish, men justerede på flere af målene i forhold til den oprindelige opskrift. Jeg udskiftede noget af hvedemelet med majsmel (fordi jeg kan – eller rettere fordi jeg har noget majsmel, jeg skal have brugt), og så tilføjede jeg lidt chili for at give de friturestegte ostekugler lidt kant.

Friturestegte ostekugler med majs

ca. 14 stk.

2½ dl frosne majskerner
1 kugle mozzarella, skåret i små tern
revet ost
1 æg
½ dl flødeost
1 dl majsmel (kan erstattes med hvedemel)
ca. 2 dl hvedemel
1 tsk chili eller cayennepeber
1 forårsløg, finthakket
salt og peber

Derudover:
½ l rapsolie til stegning
ca. 3 dl rasp

Hæld majskernerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i nogle minutter. Pisk æg og mælk sammen og rør så de to slags ost i. Hæld vandet fra majskernerne og rør dem i blandingen. Tilsæt de to slags mel samt chili, salt, peber og forårsløg og rør det godt sammen til en tyk, klistret dej. Lad dejen stå i ti minutter. Varm olien op i en lille kasserolle. Når den er klar (prøv tændstikmetoden), former du tre kugler af dejen og vender dem i raspen. Put dem forsigtigt i olien og lad dem stege, indtil de er gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle, mens du steger de næste tre.

Servér dine friturestegte ostekugler med finthakket forårsløg og/eller fintrevet ost. Jeg brugte lidt tomatillo som dip, men du kan også bruge en stærk eller sød chilisauce.

Note: Disse friturestegte ostekugler er et hit! Nu er jeg jo fan af friteret ost – se bare opskriften på cheese tops og friterede mozzarellakugler, men jeg synes nu også, at denne nye version kan noget.2 thoughts on “Friturestegte ostekugler med majs”

  • Altså alt med friteret og alt med ost, varmer jo mit hjerte. Tror seriøst jeg kunne spise hele baduljen og stadig klare flere.
    Får lyst til at putte dem i tomatsuppe, når jeg lige ser billedet – måske fordi, jeg har spist det til aften, og lige nu forestiller mig det, med store, sprøde og bløde ostesnacks i. Uf!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *