Majsfritter

Majsfritter

Jeg vender tilbage til majs-benspændet med disse majsfritter, som du kan servere som snack eller bruge som tilbehør til en hovedret. De er saftige og har en vis sødme på grund af majsene.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra The Gunny Sack, men udskiftede et par af råvarerne, justerede flere af mængderne, ligesom jeg tilføjede lidt cayennepeber, da det stærke krydderi klæder majsene virkelig godt.

Majsfritter

3-4 personer

4 dl frosne majs
1 dl hvedemel
1 dl majsmel
½ tsk cayennepeber eller stødt chili
1 tsk salt
1 tsk rørsukker
1½ tsk bagepulver
1 dl mælk
2 æg

Derudover:
½ l rapsolie til stegning
dip – for eksempel sød chilisauce

Hæld majsene op i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå et par minutter, inden du hælder vandet fra. Imens rører du hvedemel, majsmel, cayennepeber, salt, sukker samt bagepulver sammen i en skål. Rør æg og mælk i og vend til sidst majskornene i dejen.

Opvarm olien i en lille kasserolle. Tjek om den er klar ved at stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i. Bobler det omkring træet, så er olien klar. Læg forsigtigt fire klatter dej i olien og steg dem, indtil de er gyldne. Læg dem på et par stykker køkkenrulle, mens du steger resten.

Servér dine majsfritter varme – eventuelt overhældt med sød chilisauce eller en dip ved siden af. Salsa og aioli kan også bruges.

Note: Dejlige sødmefulde majsfritter, der mætter ganske godt! Vi spiste dem sammen med friske grøntsager og grillet kyllingekød.

OBS – hvis du ikke har majsmel på lager, kan du udskifte det med hvedemel.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.