Rejer i pastis, citron-basilikum mos

Rejer i pastis, citron-basilikum mos

Rejer i pastis må da være en fransk ret? Jeg blev i hvert fald inspireret af omgivelserne, for jeg lavede denne ret, efter vi landede i Frankrig ved frokosttid. Vi skyndte os at købe ind, så snart vi havde lejet en bil og var på vej mod sommerhuset. Jeg kunne hurtigt fortabe mig i supermarkedet og alle dets sjove og spændende produkter, men det var der ikke tid til den dag. I stedet bød jeg ind på at lave noget af aftensmaden. Egentlig ville jeg blot lave noget kartoffelmos – with a twist – men da jeg stod i køkkenet, blev jeg pludselig inspireret til også at lave en lille forret, da jeg havde opdaget flasken med Pastis – en fransk anis-spiritus.

Rejer i pastis

3-4 store, pillede rejer pr. person
½ dl pastis
1-2 fed hvidløg
lidt smør
salt og peber
flutes
citron

Rejerne steges i lidt smør sammen med de pressede fed hvidløg. Rejerne tages af panden og hældes i en skål, hvor de vendes i pastis. Et stykke flutes smøres med smør, og 3-4 rejer anrettes på det. Krydres med salt og peber, og en lille skive citron lægges ved. Forretten kan gøres stærkere ved at dryppe lidt pastis på rejerne, når de er anrettet på brødet.

Note: på billedet ses også en skive flute med laks.

Citron-basilikum mos

4 personer

kartofler til fire personer
½ potte frisk basilikum
1 citron
salt
1 tsk smør
½-1 dl fløde
salt

Kartoflerne koges helt møre, vandet hældes fra, og de puttes i en stor skål, hvor de moses lidt med en gaffel. Basilikum hakkes fint og tilsættes kartoflerne sammen med den revne skal fra citronen. Den ene halvdel af citronen presses, og saften hældes over de moste kartofler sammen med smør. Lidt af fløden tilsættes, inden kartoflerne piskes. Tilsæt mere fløde undervejs indtil konsistensen er, som du ønsker det. Smages til med salt.

Note: jeg havde ingen køkkenvægt, så jeg ved ikke præcis hvor mange gram kartofler, jeg brugte – ca. fire mellemstore kartofler per person.

Note2: opskriften er kraftigt inspireret fra et indlæg på MissMuffins blog, men jeg kunne ikke helt huske opskriften, så jeg sjussede mig frem. Resultatet blev meget vellykket – faktisk så vellykket, at selv gemalen tog af de to gange – og han hader normalt kartoffelmos! Nu ved jeg godt, hvad jeg snart skal lave igen… 🙂3 thoughts on “Rejer i pastis, citron-basilikum mos”

  • Hvor lyder det bare til at i har haft en dejlig ferie i det franske, man kan da kun være misundelig:)

    Mosen er nemlig fantastisk lækker. Kristian elsker kartoffelmos og var noget skeptisk med “det der grønne noget” i, men han er helt vild med det!

  • Ja, jeg skylder dig stor tak – gemalen har ligefrem antydet, at han godt kan finde på at spise kartoffelmos en anden gang, hvis den bare er lige så spændende som denne variant!

    Det er næsten ligesom at vinde i lotteriet! 😀

    Jeps, ferien har været rigtig skøn – jeg er dog langt fra færdig med at fortælle om den her på bloggen, men jeg håber at blive færdig i løbet af i dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *