Blomkålsret med majs

Blomkålsret med majs

Jeg holder lige en kort pause fra det koreanske benspænd for at fortælle om denne blomkålsret, som jeg prøvede for et stykke tid siden. Den stammer fra kogebogen ‘Gratin med grønsager’, men jeg lavede en række justeringer i forhold til mængdeforhold, ligesom jeg udelod persille og flæsk.

Persille kan du sagtens tilføje bagefter, og flæsk kan du evt. stege og servere til. Jeg foretrak dog at lave denne blomkålsret helt uden kød, for så kan man altid vælge, om man vil servere den som vegetarret eller som tilbehør til kød.

Blomkålsret med majs

5-6 personer

450-500 g frisk blomkål i små buketter/stykker
ca. 400 g frosne majs
1 løg, skåret i mindre tern
2 fed hvidløg, pressede
4 æg
200-250 g hytteost
2-3 spsk hvedemel
2 dl mælk
ca. 150 g revet cheddar
1-1½ tsk chiliflager
salt og peber

Bring en stor gryde vand i kog og giv blomskålsbuketterne ca. fem minutter i det kogende vand. Hæld de frosne majs i en skål. Efter de fem minutter hælder du det kogende vand fra blomkålen og over majsene. Lad blomkålsbuketterne dyppe af. Hæld vandet fra majsene.

Pisk æg, hytteost, løg, hvidløg og mel sammen i en skål og tilsæt mælken lidt efter lidt. Krydr med chili, salt og peber. Smør et mellemstort ildfast fad med lidt olie eller smør og fordel blomkål, majs og revet cheddar i det (gem lige en håndfuld cheddar). Hæld hytteostblandingen over grøntsagerne og drys så det sidste ost over.

Lad din blomkålsret bage ved 160 grader i 40-50 minutter, indtil den er gylden. Prik eventuelt i retten med en tynd skarp kniv for at tjekke, at den er mør.

Denne blomkålsret kan du spise, som den er – eventuelt med en grøn salat eller brød til – eller servere den som tilbehør til en kødret.

Note: Dette er en velsmagende og mættende blomkålsret, som vi nød flere dage i træk. Jeg valgte at putte chiliflager i for at give den mere smag, og jeg synes, at det klædte retten. Blomkålens milde smag trængte nemlig til lidt modspil, og her fungerede chilien rigtig godt.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *