Karl Johan svampe med pasta og æbler
Nu skal bloggen ikke kun handle og græskar og majs i denne måned – det er nemlig også svampetid, og i weekenden var gemalen og jeg på svampejagt. Vi fandt ikke lige så meget som sidste års svampejagt, hvilket vi dog heller ikke regnede med, eftersom 2014 var et fantastisk svampeår. Men vi endte faktisk med en ganske fin samling af Karl Johan svampe og Indigo-Rørhatte.
Karl Johan svampe er blandt de bedste svampe, du kan finde i den danske natur, og vores skulle selvfølgelig indgå i simpel ret, hvor svampene rigtig kunne smage igennem. Jeg valgte at lave en svampestuvning, hvor de lækre Karl Johan svampe blev suppleret af en frisk salat lavet på hjemmefangede æbler og frisk fennikel.
Karl Johan svampe med pasta og æbler
2 personer
ca. 250 g Karl Johan svampe
en god klat smør
et lille løg, finthakket
1½ dl fløde
½-1 dl friskrevet parmesan
salt og peber
1-2 spsk citronsaft
tilbehør:
friskkogt pasta
½ fennikel, skåret i små stykker
1 syrligsødt æble, skåret i små tern
Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Smelt smør på en pande og steg løg ved mediumvarme i et par minutter. Tilsæt dine Karl Johan svampe og steg dem, indtil de er ved at være bløde og møre. Tilsæt peber, rør rundt og tilsæt derefter fløde og revet parmesan. Lad det simre nogle minutter og smag så til med salt og citronsaft.
Servér din Karl Johan svampestuvning sammen med kogt pasta samt tern af æbler og fennikel.
Note: Karl Johan svampe er fulde af smag, og denne svampestuvning er også en fyldig og fuldfed sag, som får et godt modspil af de friske syrligsøde æbler og fennikel. En rigtig lækkerbisken af en efterårsret!
Elsker Karl Johan og mit mundvand løber efter at have læst dit indlæg. Så simpelt og så godt!!! Må hellere sende gemalen ud for at købe nogle inden det er for sent!
Do it! Det er bare om at nyde dem i den korte tid, hvor man kan få fat i de friske eksemplarer 🙂