Omelet med gedeost

Omelet med gedeost

Jeg faldt over en spændende fransk omelet med gedeost, da jeg bladrede i kogebogen ‘Et bord i Provence’. Først troede jeg, at det var en frokostret, men da jeg nærlæste opskriften, så jeg, at den serveres med sukker, og derfor opfatter jeg det mere som en dessert. Det afsluttende sukkerdrys er dog det eneste søde element, så denne omelet med gedeost er til dig, der foretrækker desserter, der ikke hviner af sødme.

Jeg serverede den som dessert sidste weekend, hvor der også blev serveret pissaladiere som forret. For ja, jeg var selvfølgelig i gang med månedens benspænd 🙂

Omelet med gedeost

3 personer

4-5 mynteblade, hakkede
1 spsk smør

3 æg

Fyld:
3 spsk cremet gedeost
1 spsk creme fraiche

Derudover:
1 spsk rørsukker
Mynteblade til pynt

Pisk æggene sammen i en skål.

Smelt smør på en pande ved mediumvarme og steg myntebladene 15-20 sekunder, inden du tilsætter æggemassen. Lad den stege et minuts tid, inden du rører gedeost og creme fraiche sammen og fordeler det i klatter ud over omeletten. Lad den stege videre, indtil overfladen ikke længere er flydende men dog blød og cremet. Fold omeletten fra hver side, så den bliver aflang, og lad den glide over på en stor tallerken. Drys sukker og mynteblade ud over den og servér den med det samme.

Note: Vi delte den i tre, og jeg synes, at det var meget passende, men du kan også sagtens blot være to personer, der deler denne omelet med gedeost. En dejlig cremet og frisk dessert med en let sødme.2 thoughts on “Omelet med gedeost”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *