Squash-gulerodstærte

Squash-gulerodstærte

Jeg har længe ønsket at lave sådan en squash-gulerodstærte, for jeg synes, det er en meget smuk måde at dekorere en tærte på. Jeg stødte på den for flere år siden på en amerikansk hjemmeside og elskede med det samme ideen.

Jeg brugte en grov tærtedej som jeg plejer, og så improviserede jeg resten. Gulerødderne har jeg ikke det nøjagtige mål på, så der har jeg sjusset mig frem.

Squash-gulerodstærte

4-5 personer

Tærtedej:
100 g hvedemel
100 g rugmel
100 g koldt smør
1 æg
½ tsk salt

Fyld:
1 squash
4-5 store gulerødder
8 æg
30-40 g friskrevet parmesan
1 tsk timian
salt og peber

Bland de to meltyper samt salt og gnid derefter smørret ud i det. Tilsæt ægget og saml dejen – den skal ikke æltes, blot lige hænge sammen. Sæt den i køleskabet en halv times tid. Skær imens squashen og gulerødderne i meget tynde strimler, der gerne skal have nogenlunde samme højde (og ikke være højere end det tærtefad, du bruger). Jeg brugte en bred skræller, jeg har købt i USA, for en almindelig kartoffelskræller laver lidt for tynde skræller til dette formål – og er i øvrigt for smal. Har du ikke et mandolinjern eller noget andet, du kan lave de tynde skræller på, så prøv med en skarp kniv.

Rul tærtedejen ud og bred den ud i tærtefadet. Stik dejen med en gaffel flere steder og bag den derefter i ti minutter ved 175 grader. Tag tærten ud og put skiftevis gulerodsstrimler og squashstrimler i tærtefadet. Det er lettest, hvis du starter ude ved tærtefadets kant og arbejder dig ind mod midten. Når tærtefadet er fyldt ud, pisker du æggene godt sammen til en ensartet masse. Tilsæt parmesan og krydderier og pisk det grundigt, inden du forsigtigt fordeler æggemassen ud over tærten, så den flyder ned mellem grøntsagerne.

Stil din gulerodstærte i ovnen ved 180 grader og lad den bage i 40-50 minutter.

Note: Denne squash-gulerodstærte er en god og anderledes tærte, som tilmed ser ret indbydende og sjov ud. Den har en meget mild smag, så du kan sagtens tilføje ekstra krydderier, så den smager af mere.

squash-gulerodstærte, tærte, madtærte, gulerødder, squash, hvedemel, rugmel, smør, æg, parmesan


17 thoughts on “Squash-gulerodstærte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *