Pasta Cacio e Pepe

Pasta Cacio e Pepe

Efter flere opfordringer (læs: ordrer!) har jeg lavet Pasta Cacio e Pepe. Det er en italiensk pastaret, der primært består af pasta, smør, ost og peber – so what’s not to like? Jeg overvejede kraftigt at lave Pasta Cacio e Pepe under mit pasta-benspænd i sommers, men så havde jeg så travlt med at lege med stribede ravioli og andet spas, at jeg kom fra det igen. Retten passer dog også rigtig godt til mit salt- og peber-benspænd, så nu skal det være!

Cacio e Pepe kan laves med flere forskellige typer pasta – typisk spaghetti, linguini eller tagliatelle. Jeg valgte sidstnævnte, da jeg havde tænkt mig at bruge hjemmelavet pasta. Til en så simpel pastaret som Pasta Cacio e Pepe synes jeg, det er vigtigt at bruge noget rigtig god og frisk pasta, og det er let at lave selv.

Pasta Cacio e Pepe

2 personer

Frisklavet pasta lavet på halvt durummel, halvt fuldkornshvedemel (brug hele portionen, hvis I er ret sultne eller totredjedele hvis I er mediumsultne)*
30-35 g smør
1½ tsk friskkværnet peber
1½ dl kogevand fra pastaen
1½ dl friskrevet parmesan
salt

*evt. resterende pastadej kan gemmes i op til et døgn i køleskabet

Lav pastaen efter denne opskrift. Når pastaen koger, smelter du smørret i en lille gryde og drysser så det friskkværnede peber i. Rør lidt rundt. Når pastaen er kogt, gemmer du ca. 1½ dl vand og hælder resten ud. Hæld pebersmørret over pastaen i gryden og sæt den tilbage på komfuret. Tilsæt kogevandet, du tog fra, samt 1 dl af den friskrevne ost. Varm det op, så osten smelter. Smag til med salt.

Anret din Pasta Cacio e Pepe på to tallerkner og drys den resterende ost over samt et lille drys peber – mest for syns skyld. Servér en grøn salat ved siden af – eller før denne ret.

Note: Ok, jeg indrømmer det – Pasta Cacio e Pepe er dejlig italiensk comfort food! Det er let at lave, og det smager skønt. Du kan selvfølgelig godt lave retten med tørret pasta, som du koger, hvis du ikke har tid og/eller mod på at lave pastaen selv. Men brug endelig friskrevet parmesan og friskknust peber – det er et must!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *