Juli: Pasta

Hjemmelavet pasta med tomater, chilipølse og basilikumI juli måned skal jeg lege med pasta, og det skyldes en sjov episode sidste år, hvor vi mødtes med en række venner en lun sommerdag. Et af venneparrene har boet i Italien gennem flere år, og vi kom undervejs til at tale om mad. Jeg fik nævnt på et tidspunkt, at vi (gemalen og jeg) sjældent spiser pasta. Straks spurgte venneparret, om vi så spiste ris i stedet? Næ… vi spiste hverken pasta, ris, kartofler eller brød særlig tit. Faktisk består mange af vores måltider af grøntsager, kød og evt. lidt bønner/linser. Det syntes de var ret underligt, for det kan man jo ikke blive mæt af… men det er så ikke helt korrekt, for jeg bruger ofte forskellige slags kål i madlavningen, og kål mætter temmelig godt, så jeg kan sagtens undvære pasta, hvis jeg vil.

Men jeg kan nu godt lide pasta, og jeg vil dedikere dette benspænd til vores pastaglade venner. En del af retterne vil naturligvis være italienske – så må jeg bare sørge for, at det ikke kommer til at minde for meget om mit italienske benspænd – men jeg kommer nok også til at fortolke pasta-benspændet og lave et par pudsige ting.

Hvad er din favoritret med pasta?

 

7 thoughts on “Juli: Pasta

 1. Favoritten over alle er Pasta Carbonara. Men, der er jo mange måder det kan laves på, så ville være spændt på din. Min favorit er med en rigtig god bacon- en masse peber og meget parmesan…

  Ellers er pasta med kødboller en favorit herhjemme. Kødbollerne koger jeg i tomatsaucen. Jeg erkender blankt at min tomatsauce er en “Princip” tomatsauce fra Føtex – den der er lidt stærk. Det er skønt at lave, når det skal gå lidt stærkt.

  • Man må aldrig gå ned på bacon 🙂
   Hm… det kan være, jeg skal lave pasta carbonara. Det vil jeg overveje. Tak for ideen 🙂

 2. Pingback: Sommersalat med semi-tørrede cocktailtomater - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 3. Pingback: Cannelloni med ricotta, citron og basilikum - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 4. Pingback: En sommer som deltidsvegetar - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *