squash, aubergine, basilikumJeg elsker grøntsager. For mig er de en vigtig del af et måltid, og selvom jeg ind imellem godt kan spise et ‘grøntsagsfattigt’ måltid, så ved jeg, at min krop helt klart foretrækker retter, hvor der er godt med grøntsager i. Når mine venner joker med, at de ikke helt ved, om de tør invitere en madblogger til middag (underforstået mig), så plejer jeg at sige, at jeg kan spise næsten hvad som helst, hvis bare der er grøntsager til.

Da jeg sidste sommer havde pasta-benspænd, indså jeg, hvor let det er at lave lækker vegetarmad på sommergrøntsager. Det var egentlig ikke en overraskelse – jeg har før eksperimenteret med både vegetar-benspænd og veganer-benspænd og fandt her frem til en masse skønne og dejlige retter uden kød. Men pludselig indså jeg, hvor lidt jeg egentlig behøvede kødet som en del af sommerretterne. Bevares – når vi rullede grillen frem, kom der næsten altid kød på, og lige præcis ved grillretterne vil jeg næsten altid ty til kødserveringer.

Men en travl hverdagsaften kan jeg sagtens nøjes med lidt pandestegte eller dampede grøntsager vendt med linser, kikærter eller pasta, så det tager jeg konsekvensen af denne sommer, hvor jeg har besluttet mig for, at mindst halvdelen af de retter, jeg laver, skal være vegetariske. Jeps, jeg bliver deltidsvegetar – i hvert fald i eget køkken. Det er ikke sikkert, at alle retterne kommer på bloggen – en del af dem vil nok være gentagelser af de vegetarretter, jeg allerede har blogget om – men jeg skal prøve at huske at smide nogle af dem på bloggen.

Beslutningen om flere vegetarretter bunder dermed i, at jeg elsker grøntsager og ikke, at jeg pludselig ikke vil lave kødretter. Det vil jeg fortsat – bare ikke hver dag. Jeg tog beslutningen allerede i efteråret, men i løbet af de seneste måneder er det åbenbart blevet ret hipt at skære ned på kødet. Det er jo fint, for det er også godt for miljøet, og så er der den bonuseffekt, at jeg også kan være hip (selvom det ikke var tilsigtet :)).

Jeg begynder som deltidsvegetar i juni måned, og så er planen at fortsætte frem til slut-august eller slut-september.

Hvad med dig? Hvad er dine yndlings-sommergrøntsager? Og har du en yndlingsvegetarret?

pastaret, pasta, vegetar, spaghetipande, tomater, æg, oregano, champignons, parmesan