grøntsagsbrød, vegetarbrød, brød, blomkål, æg, ost, gulerødder, solsikkekerner, hørfrø, hasselnødder, paprika

Disse sprøde grøntsagsbrød fandt jeg under mine madblogs-bogmærker, og de passede perfekt ind i mit madblogs-benspænd i denne måned. Samtidig er det også en genial måde at få brød på uden at være afhængig af gær og hvedemel.

Det er Madbanditten, der står bag de oprindelige brød – jeg justerede dog ingredienserne i forhold til, hvad jeg havde på lager, så broccoli blev udskiftet med gulerødder, og jeg undlod loppefrøskaller, ligesom jeg ændrede i krydderisammensætningen.

Sprøde grøntsagsbrød
4 stk.

175 g blomkål, fintrevet
75 g revne gulerødder
50 g revet cheddar
½ dl solsikkekerner
½ dl hørfrø
½ dl hasselnødder
1 tsk sød paprika
salt og peber
1 æg

Blend solsikkekerner, hasselnødder og krydderier. Rør de revne grøntsager samt ost i og ælt det sammen med æg til en fugtig dej. Del dejen om i fire kugler og tryk dem flade på en bagepapirbeklædt bageplade. Sørg for at trykke kanten af hvert grøntsagsbrød ind, så kanten bliver jævn og ikke flosset. Bag dine grøntsagsbrød ved 175 grader i 30-35 minutter – de skal være gyldne og sprøde. Tag dem ud af ovnen og løft dem over på tallerkner ved hjælp af en spatel.

Du kan servere dine grøntsagsbrød med stort set al slags pålæg – enten som frokostret eller som en forret. Jeg blendede nogle soltørrede tomater og syltede artiskokker og brugte som creme. Den blev toppet med parmaskinke, oliven og lidt frisk rosmarin.

Note: Jeg blev virkelig positiv overrasket over disse lækre grøntsagsbrød. Sprøde, saftige og en dejlig smag. Det er også en lidt anderledes servering, som jeg tror kunne være sjov at servere for gæster.