Madbrød med spinat og feta

madbrød, spinat, feta, tomater, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel, æg, rapsolie, sesamfrø.

Jeg er fortsat i fuld gang med mit gamle madblogs-benspænd, og denne gang blev det til et madbrød med spinat, som jeg fandt hos MissMuffin. Jeg fulgte opskriften på dejen men ændrede i fyldet. Desværre huskede jeg ikke at putte soltørrede tomater i, hvilket ellers var min plan, men dem har jeg dog med i opskriften herunder. Da vi spiste det til aftensmad sammen med andre ting, serverede jeg i stedet hjemmesyltede tomater til.

Madbrød med spinat og feta

Dej:
25 g gær
4 dl lunkent vand
2 æg
1 dl rapsolie
½ spsk. salt
2 dl fuldkornshvedemel
ca. 8 dl hvedemel
1 æg til pensling
salt, timian og sesamfrø til at drysse på

Fyld:
1½ dl optøet spinat
ca. 75 g smuldret fetaost
1 dl finthakkede soltørrede tomater i olie
salt og peber

Hæld vand i en skål og rør gæren ud i den. Rør derefter olie, æg og salt i. Pisk fuldkornshvedemelet i og tilsæt derefter hvedemelet lidt efter lidt. Skift til en flad grydeske undervejs. Slut af med at ælte dejen godt – den skal være smidig og lidt klistret. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve en times tid.

Vip nu dejen ud på et meldrysset køkkenbord og rul den derefter ud til et langt rektangel. Det er nok for langt til en bageplade, men tag ikke desto mindre dejen og læg den forsigtigt over på en bagepapirbeklædt bageplade.

Fordel spinat, feta og eventuelt syltede tomater på den ene halvdel af dejen, så det ligger i den ene side på den lange led. Drys lidt salt og peber over. Fold først den del af dejen, der ikke er fyld på, over fyldet. Fold derefter dejen én gang mere på den lange led og luk enderne sammen. Dette madbrød er for langt til en bageplade, så du skal bøje det til en halvmåneform for at få det til at passe.

Lad dit madbrød efterhæve, mens ovnen varmer op til 210 grader. Pensl brødet med æg og drys det med timian, salt og sesamfrø, inden du bager det i 25-30 minutter, til det er gyldent og sprødt.

Note: Dejligt saftigt madbrød! Det er en stor portion, så medmindre du skal bruge det hele med det samme, vil jeg anbefale, at du skærer det i mindre dele og fryser dem ned, så snart brødet er kølet af.



2 thoughts on “Madbrød med spinat og feta”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *