Sådan laver du marmorerede æg
Her er en sjov idé til påskebordet. Hvad med at servere marmorerede æg til silderetterne?
Marmorerede æg
De kan laves på mange forskellige måder. Da jeg var barn, kan jeg huske, at vi farvede æggene ved at koge dem sammen med løgskaller, men denne udgave er lavet med to typer farve – hhv. blå frugtfarve/konditorfarve (kan købes i supermarkederne) samt grøn pastafarve (kan købes i specialbutikker til kager og bruges til at farve fondant).
Kog æggene og lad dem køle af i et kvarters tid. Slå forsigtigt æggene mod en hård kant. Æggeskallen skal krakere uden at falde af. Tag den farve, du vil bruge og bland det op med vand.
Jeg brugte 2 tsk blå frugtfarve/konditorfarve til 3 dl vand og ½ tsk pastafarve til 3 dl vand.
Læg æggene i det farvede vand og lad dem trække i 1½-2 timer. Pil derefter forsigtig skallen af de marmorerede æg (hinden inden under skallen kan godt drille lidt, så vær omhyggelig og tålmodig, når du piller æggene).
Tadaaa – dine helt egne øgleæg marmorerede æg!
Hvis du vender dine marmorerede æg i lidt hvid eddike – efter du har farvet dem, men inden du piller skallen af – skulle de efter sigende kunne holde farven i længere tid. Du kan dog også blot nøjes med at farve dem samme dag, du skal bruge dem – så behøver du ikke at bruge eddike.
Wow, hvor er de smukke – du er fuld af skønne påfund 🙂
Tusind tak ♥
Fed gimmick til gæsterne
Jep, de bliver nok overraskede, hvis man sætter sådan en skål på bordet 😉