Gubbröra

Gubbröra

Påsken nærmer sig, og har du mod på lidt variation blandt fiskeretterne, så prøv gubbröra! Det er en svensk frokostsalat lavet på ansjoser, kartofler, æg og rogn og den er virkelig spændende. Den er selvfølgelig lavet i anledning af mit svensk mad-benspænd, og det er en ret, der går under mange forskellige navne. Det kan du læse mere om i en interessant artikel fra Swedish Spoon.

Jeg skelede lidt til forskellige opskrifter men fulgte ikke en bestemt og lavede ud fra de principper, der var mest populære. Jeg måtte dog undvære purløg i frokostsalaten og brugte i stedet lidt ekstra dild. Vær i øvrigt opmærksom på, at fiskene og rognene er ret salte, så du behøver sandsynligvis ikke at smage til med salt.

Gubbröra

1 kogt æg
2 kogte mellemstore kartofler
50 g ansjosfileter på glas
1 spsk finthakket rødløg
2 spsk rogn – brug gerne stenbiderrogn eller ørredrogn
2 spsk friskhakket dild
2 spsk creme fraiche 18%
2 spsk mayonnaise
lidt peber

Rør creme fraiche, mayonnaise og dild sammen. Hak æg og ansjoser og rør dem i dressingen. Skær kartoflerne i små tern og vend dem i sammen med rødløg. Vend til sidst forsigtigt rognene i din gubbrøra og smag til med peber.

Du kan spise gubbröra på al slags brød – også knækbrød!

Note: Spændende frokostsalat med masser af smag. Vi spiste den på rugbrød, men jeg tror også, den kunne være ret god på knækbrød.



4 thoughts on “Gubbröra”

  • Det er en frokostsalat, min svensk/engelske familie vil elske 🙂 Jeg er jo desværre ikke fiskespiser, men må lave denne salat, som jeg ikke har hørt om før 🙂
    Sidste år serverede de en fiskelagkage (!) for os, og jeg var ved at falde om, da jeg så den. Søde Alexandra havde glemt, at jeg ikke spiser fisk 🙂

  • Den ret kender jeg godt fra vores mange ture til Sverige – smager godt. Jeg har altid frysetørret purløg, det er fint i en snæver vending. Hvilken slags rogn bruger du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.