Citronpandekager med laks og avokado

Citronpandekager med laks og avokado

Selvfølgelig skal jeg lave citronpandekager i denne måned! Faktisk har jeg jo allerede gjort det, eftersom jeg lavede ricottapandekager med citronsirup tidligere på måneden, men en citronelsker som jeg kan jo ikke holde sig til én citron-opskrift…

Jeg havde egentlig forventet, at jeg ville lave flere dessertpandekager i denne måned, hvor både citron og appelsin ville være ret oplagte ingredienser, men eftersom næste måneds benspænd er ret sødt, så har jeg begrænset antallet af dessertpandekager. Heldigvis er både citroner og appelsiner også fantastiske i det salte køkken, så jeg brugte disse citronpandekager til en fiskeret.

Citronpandekager med laks og avokado

2 personer

Dej:
1½ dl hvedemel
1½ dl vand
1 æg
fintrevet skal fra en øko-citron
saften fra ½ citron

smør til stegning

Fyld:
2 stykker laks
2 forårsløg
2-3 spsk creme fraiche 9% eller 18%
saften fra ½ citron
salt og peber
2 avokadoer, skåret i tern

Pynt: 2 forårsløg + brøndkarse

Start med at stege laksestykkerne på en pande, indtil de er møre (obs – husk at stege dem med skindsiden nedad og først vende dem om, kort tid inden de er færdigstegte). Vask imens de fire forårsløg (to til fyldet, to til pynt) og kog dem et par minutter. Lad dem dryppe af.

Lad den færdigstegte fisk køle lidt af, inden du deler den i mindre stykker (2×2 cm). Skær to af forårsløgene i mindre stykker og rør laksestykkerne og forårsløgene sammen med resten af fyldet.

Pisk ingredienserne til dejen sammen i en skål, indtil den er jævn og ensartet. Smelt en klat smør på en stor pande og hæld halvdelen af dejen på. Steg dine citronpandekager én ad gangen.

Drys lidt brøndkarse ud på to tallerkner. Læg forsigtigt en pandekage på den ene tallerken og læg halvdelen af fyldet i en bred stribe oven på pandekagen. Fold pandekagen omkring fyldet og træk forsigtigt et af de kogte forårsløg ned under den fyldte pandekage, så du kan binde forårsløget sammen om pandekagen. Gør det samme ved den anden pandekage og servér dine citronpandekager med det samme.

Note: Fyldte citronpandekager er en ret kæk måde at få fisk på! Jeg er selv lidt pjattet med ‘indpakningen’ – hverdagsmad kan jo godt piftes lidt op, uden at det behøver at tage en halv krig eller koste spidsen af en jetjager 🙂8 thoughts on “Citronpandekager med laks og avokado”

  • Det ser også festligt ud! 😀 Ideen er rigtig god. Citronpandekagen lyder rigtig spændende. Nu er det jo også snart pandekagedagen, så det er jo oplagt med pandekager til aftensmad 🙂 Vil tro, at det også kunne smage rigtig godt med røget laks, måske med dild i stedet for forårsløg, hvis man som jeg ikke er stor fan af fersk laks.

  • Lyder lækkert! Det er nok desværre ikke noget, jeg kan tåle, da jeg kun kan drømme om røgede, krydrede og stærke ting pga. min sygdom, men tror, at det kunne være noget for kæresten, for han elsker peberrod 🙂 Fantaserer selv om røget laks, og må prøve et par mundfulde igen, når kroppen en dag er lidt mere ovenpå. Tak for inspirationen! 🙂

      • Altså, jeg er ikke Elsebeth. Fik bare skrevet et svar fra telefonen, som jeg troede, ville komme her, hvor mailadressen ikke kom med helt, hovsa.
        Tak for opskriften på rugpandekagerne med røget laks. De ser rigtig lækre ud. Desværre må jeg nøjes med at drømme om røgede, krydrede og stærke madvarer mm. pga. mit helbred, så det tåler jeg ikke ret godt 🙁 Men tror, at kæresten vil elske den peberrodscreme, så det kan være, han skal udsættes for den på et tidspunkt. Tak for opskriften! 🙂

  • Dejligt, og det smarte er, at pakkerne kan forberedes i forvejen og lægges på køl. Så er det en smal sag at putte dem en tur i ovnen. Det gjorde jeg med stort held, da jeg lavede fyldte pandekager til 24 pers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *